Kullanıcılar genellikle Instagram bildirimlerinin ulaşmaması sorunuyla karşı karşıya kalıyor. İşte Instagram bildiriminin detayları ve çözüm yolları;

Instagram destek hattıyla nasıl iletişim kurulur?

Instagram bildirimleri pek çok nedenden dolayı gelmiyor. Kullanıcıların Instagram’da bildirim almamaları, uygulamayı kullanmalarına engel oluyor. Instagram bildirimleri sayesinde kullanıcılar birçok şey hakkında bilgi sahibi oluyor. Takip ettiğiniz kişilerden gelen gönderiler, gönderilerinize ve hikayelerinize yapılan yorumlarla birlikte Beğen bildirimleri olarak görünür. Ancak, bazen kullanıcılar bilgilendirilmeyebilir. Bu durumun birkaç nedeni vardır. Instagram’da açık fakat alınmamış bir mesajla sorunun nedenini belirledikten sonra bir çözüm üzerinde çalışmanız gerekiyor. Peki Instagram mesajlaşma sorunu ve çözümü nedir?

Instagram bildirimlerinin alınmaması birkaç nedenden dolayı olabilir. Bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Telefon bildirimlerinin etkin olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. “Ayarlar” bölümünden bildirimler kontrol edilmelidir,
  • “Bildirimler” alanına tıklanmalıdır,
  • Açılan ekranda “Instagram uygulaması” tıklanmalıdır,
  • Son adımda “Ekranda göster. blok” yazısına tıklanmalıdır. .
  • Yukarıdaki adımlar sayesinde Instagram’daki bildirimin akıllı cihazlardan gelmediğini öğrendiniz ve bunun birçok nedeni var. Instagram’da sesli ve yazılı bildirim alma konusunda sorun yaşıyorsanız “Ayarlar” bölümüne gidin. “Ayarlar” bölümünde sesli bildirim işlevini etkinleştirebilirsiniz.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Instagram bildirimlerinin gelmemesinin çözüm yolları

Instagram bildirimlerinin gelmemesi her zaman tek bir nedenden kaynaklanmıyor. Instagram’da bildirim alamama ile ilgili sorunları ve nasıl düzeltileceğini şu şekilde sıralayabiliriz:

Instagram uygulama bildirimlerini kontrol edin

Akıllı telefonunuzdaki Instagram bildirimlerini kontrol ettikten sonra uygulama bildirimlerini de kontrol etmelisiniz. Android ve iPhone cihazlarda Instagram bildirimleri şu şekilde işlenir;

  • Uygulamayı açıp ekranın sağ alt köşesindeki profil simgesine girin,
  • Ekranın sağ üst köşesindeki menü simgesinden “Ayarlar”a tıklayın,
  • “Bildirimler”e tıklamanız gerekir ” Karşınıza çıkacak seçeneklerden

Bu bölümde bildirim ayarları kullanıcının isteğine göre yapılandırılır.

Düşük güç modu – Rahatsız etmeyin modu kontrolü

Instagram Bildirimleri; Güç tasarrufu modu ve rahatsız etmeyin etkinleştirildiğinde ekrana düşmezler. Düşük Güç ve Rahatsız Etmeyin modları hem Android hem de iPhone cihazlarda kullanılabilir. Rahatsız Etmeyin modu açıkken; Gelen mesaj, Instagram hesabına gelen aramalarla ilgili bildirimler kullanıcılara ulaşmıyor. Bu ayarı dilerseniz mod ayarlarından uygulama izinlerini özelleştirerek değiştirebilirsiniz.

Cihaz işletim sistemi güncellemesini doğrulayın

Instagram bildirimi açık ancak cihazın işletim sistemiyle ilgili olabilecek hiçbir sorun görünmüyor. Akıllı telefonunuzun işletim sistemi güncellenmezse Instagram bildirim almaz. Kullanıcılar, telefonlarının işletim sistemini güncelledikten sonra Instagram’dan bildirim almaya başlayacak. Ayrıca telefonun internete bağlı olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Telefonunuz internete bağlı değilse Uygulama bildirim almaz.

Instagram önbellek kontrolü

Instagram önbelleği dolduğunda uygulama bildirimleri iletemiyor. Kontrol ettikten sonra Instagram önbelleği doluysa, temizlenmesi gerekir. Android cihazlarda Ayarlar uygulamasına giriş yapabilir ve Instagram önbelleğini temizleyebilirsiniz. iPhone kullanıyorsanız, Instagram’ı kaldırıp yeniden yüklemelisiniz. Çünkü Android’de olduğu gibi iPhone’da Instagram önbelleğini temizlemenin bir çözümü yoktur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir