Instagram platformunu Onlyfans olarak mı kullanılacak. Abonelik fiyatları ortaya çıktı. 

Onlyfans’ın “abonelik tabanlı içerik” sistemi diğer sosyal medya platformları için de ilham kaynağı oldu. Yakın zaman öncesinde Twitter, bağış mantığı ile çalışma özelliğine sahip olan abonelik sistemi Süper Takip’i dünya genelinde kullanıma sundu. Bu alanda aktif olarak hizmet veren şirketler arasında yakında Instagram’da yer alacak. Haziran ayı içerisinde, Instagram’ın Exclusive Stories (Özel Hikayeler) özelliği ortaya çıktı. Süper Takip özelliği ile aynı mantık doğrultusunda çalışma özelliğine sahip olan bu sistemde içerik üretici, dilediği kadar paylaşımı takipçilerine abonelik olarak sunabilecek. Daha öncesinde ise uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Özel Hikayeler’e ait olan birkaç yane ekran görüntüsü aktardı. 

Instagram abonelik fiyatları 50 TL’ye kadar ulaşabilir

TechCrunch’un haberine göre, Instagram geçtiğimiz günlerde App Store sayfası üzerinde değişiklik yaptı. In-App Purchases yani Uygulama İçi Satın Alımlar bölümü ekledi. ‘Instagram Badge’ ve ‘Subscriptions’ olmak üzere toplamda iki farklı uygulama içi satın alma seçeneğinin listelendiği açıklandı. Instagram Badge seçeneği, şirketin canlı yayın yöntemiyle para kazanmayı sağlamak amacıyla geliştirmiş olduğu uygulama içi rozetleri temsil ediyor. Halihazırda aktif olan rozetleri beğendiyseniz bir içerik üreticiye hediye ederek onu finansal olarak destekleyebilirsiniz. Badge 0.99, 1.99 ve 4.99 dolar arasında değişiklik gösteriyor.

3 8

Instagram Subscriptions yani Instagram Abonelikleri özelliğinin ne işe yarayacağından söz etmese de, Özel Hikayeler ile bağlantılı olma ihtimali oldukça yüksek  gibi gözüküyor. Rozetlerin fiyatlarına benzer olarak, abonelik ücretleri de Türk Lirası’na çevrildiğinde oldukça yüksek çıkıyor. Meta abonelik fiyatlarını 0.99-4.99 dolar aralığında tutuyor. Muhtemelen Twitter’ın Süper Takip özelliğinde bulunduğu gibi tam ücreti Instagram’da da içerik üreticisi, kendisi belirleyecek.

İlk olarak ABD’de kullanılması bekleniyor

Instagram abonelik fiyatlarını ABD’deki App Store sayfasına ekledi. Bu da, yeni özelliğin ilk olarak Amerikalı kullanıcılara açılacağı anlamına gelir. Meta, sosyal medya platformlarına ekleyeceği bu yeni özellikleri genel olarak sınırlı bir kitle üzerinden test edip, sorunları geri bildirimlerden faydalanarak halledip, sonra dünya geneline sunuyor. Şirketin yeni özelliği kullanıma sunmasında, ücretli olarak sunulan hikayelere (muhtemelen diğer gönderi türlerinde de olacak) erişmek için abone olmanız gerekecek. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir