Efsanevi video oyun geliştiricilerinden olan Insomniac Games hackerlar tarafından büyük bir siber saldırıya maruz kaldı.

Insomniac Games, 1994 yılında Ted Price tarafından kurulmuş olup sonradan adı değişen ABD merkezli bir oyun şirketidir. 1994 yılında Xtreme Software olarak adlandırılan bir şirkettir. Xtreme Software PlayStation Studios’un halkası olarak şimdiye kadar oyuncular tarafından çok sayıda beğenilen oyunlar geliştirmiştir. Son zamanlarda özellikle piyasaya sürdüğü Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Marvel’s Spider-Man 2, Marvel’s Spider-Man Remastered, Ratchet & Clank: Rift Apart gibi çeşitli  oyunlar ile gündemde olan firmanın son zamanlarda üzerinde yoğunlaştığı Marvel’s Wolverine  maalesef  boyutu 1 TB’tan fazla olan büyük bir veri kaçağı saldırısına uğradı. 

Hacker’lar tarafından şirketin saklı tuttuğu gelecek planlarını ve anlaşmalarını, kullanacakları sunucu görsellerini, gelecekte yayınlanacak oyunların ön gösterimlerini, reklam videolarını ve çok daha fazlasını istihbaratı ile veri kaynaklarını paylaştı. Buradan aktarılan verilere göre şirket 2025 yılında Venom oyunu yayınlamayı planlarken  2026 yılında oyuncular tarafından sevilen Wolverine oyununu ve 2028 yılında Spider-Man 3, 2029 yılında yeni Ratchet & Clank, 2030 yılında X-Men gibi çeşitli oyunları yayınlamayı planlarken 2031 veya 2032 yılında ise oyunculara yepyeni  bir oyunun tanıtımını yapacak. 

İşte Marvel’s Wolverine oyunundan sızdırılan görüntüler

İşte Marvel’s Wolverine oyunundan sızdırılan görüntüler

Bu durum oyun dünyası tarafından bilinen 2023’te ki en büyük sızıntı olması beraberinde geçtiğimiz yıl en çok ses getiren hacker saldırısı ise yapılan kısa süre önceki açıklamalar doğrultusunda 2025’te çıkacak olan ve ilk fragmanı paylaşılan GTA 6 oyunu için ön aşama oynayış görüntülerinin sızdırılması olmuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir