İninal Kart Nedir?

Ön ödemeli kart herhangi bir hesap açmadan ve kredi kartı başvurusu yapmadan kullanılan bir kart türüdür. Gelişen teknoloji ile bankacılık alanında da birçok yenilik yaşanmıştır. Bu yeniliklerden biri de ininal kart teknolojisidir. Ön ödeme sisteminin getirdiği yenilik, ininal kart adı ile bilinmektedir.

İninal kart ile hesap açmadan kartı kullanmak mümkündür. Ön ödemeli olduğu için de birçok kişi tarafından güvenli bulunur ve sık sık kullanımı tercih edilir. Ön ödemeli kartların risk seviyesi diğer kartlara göre oldukça düşüktür ve kişilerin yanlarında nakit para taşımalarına gerek kalmaz. Bu ve bunlara benzer nedenlerden dolayı ise bireyler tarafından güvenle tercih edilir.

Ön Ödemeli Kart Nasıl Kullanılır?

Ön ödemeli kartlar her bankada yer almayan ayrıcalıklı kart türlerinden biridir. Ön ödemeli oldukları için daha az risk içerirler ve temelde banka kartı gibi işlem yapılmasına izin verilir. Bu kart özellikle ebeveynler tarafından 18 yaş altındaki çocukları için tercih edilir. Çocukların güvenli ödeme yapabilmelerini sağlayan bir karttır ve ekstrelerde de bu durum net olarak görülebilmektedir.

ininal kart nereden alinir nasil kullanilir 1 1
ininal Kart Nereden Alınır? Nasıl Kullanılır?

Çevrim içi alışverişler ve fiziksel mağaza alışverişlerinde sık sık kullanılan bir metottur. İşlem esnasında büyük problemler yaşanmaz ve sorun çıkarmadığı için de sürdürülebilir bir kullanım alanı sağlar. Fatura ödemesi, borç ödemesi, ekstre ödemesi, kredi ödemesi ve diğer ödemelerde de tercih edilebilir. Transfer işlemlerinde de genellikle kullanılabilen bir karttır. İninal kartlar yurt dışında da sıkça tercih edilen kart türleri arasında yer almaktadır.

İninal Kart Nereden Alınır?

İninal kartların alındığı yer bankalardır. Bankalar üzerinden başvuru yapılması gerekir. Bu kart her bankada yer almaz ve bunun için bankaların özel bir altyapıya sahip olmaları gerekir. Kartı almak için bankaların izin verdiği başvuru kanalları şu şekildedir:

  • Mobil bankacılık uygulaması
  • İnternet bankacılığı şubesi
  • Müşteri hizmetleri
  • İninal karta ait başvuru sitesi
  • Resmi internet sitesi
  • Türkiye İş Bankası banka şubesi

Üzerinden eğer bankanın bu sistemi mevcut ise başvuru yapılabilir. Başvuru yapılmasındaki en önemli etken bankanın bu teknolojiyi sistemin entegre edip etmemiş olmasıdır.

İninal Kart Ücreti Ne Kadar?

İninal kart ücretleri tek bir ödeme grubundan oluşmaktadır. Kartın alınması esnasında 5 Türk lirası yatırılması gerekir. Bu temsili bir ödemedir ve hesabın aktive edilmesi için kullanılan bir güvenlik önlemi olarak da düşünülebilir. Ön ödemeli kartların giriş ücreti için 5 Türk lirası dışında ödeme talep edilmez.

Ön ödemeli kartların giriş ücreti ödendikten sonra aylık olarak kullanım bedeli alınmaktadır. Bu bedel ise yine cüzi bir miktardan oluşmaktadır. 2 Türk lirası karşılığında aylık ön ödemeli kart kullanımı devam edebilmektedir. Karta hesap yükleme, bakiye sorgulama ve diğer işlem ücretlerinden para kesintisi yapmamaktadır.

Site üzerinden yada ininal uygulaması ile yapabileceğiniz bir çok işlem mevcut bunlardan bir kaçı para gönderme transferi,fatura ödeme, sanal pos, e-pin kodları gibi bir çok hizmet mevcut, hayatınızı kolaylaştıracak hizmetler ile sizde vakit kaybetmeden tanışın.

Güncel Kampanyalarımızdan haberdar olmak için bu https://www.ininal.com/kampanyalar Bağlantıdan takip edebilirsiniz. ininal.com

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir