Williams Advanced Engineering’i (WAE) satın alan Fortescue, satın almanın ardından yeni bir tren projesi olan Infinity Train’i duyurdu.

Fortescue, küresel bir yeşil yenilenebilir enerji ve kaynak şirketi olma yolunda ilerlediğini gösterdi vBirleşik Krallık şirketi geçtiğimiz günlerde Williams Advanced Engineering’in (WAE) satın alımını tamamladı. Hareketin yüzlerce yeni iş yaratması ve yüz milyonlarca doların karbondan arındırılmasını sağlaması bekleniyor.

Üç eski SpaceX mühendisi, kendi kendine çalışan elektrikli yük treni vagonları tasarlıyor

WAE, lider akü teknolojisi bölümü olan Fortescue ile yakın işbirliği içinde çalışarak büyümeyi hızlandıran güçlü bir bağımsız şirket olmaya devam edecektir. Her ikisi de Fortescue’nun yeşil enerji, teknoloji ve geliştirme şirketi olan Fortescue Future Industries (FFI) tarafından yönetilmektedir.

Infinity Train yerçekimi enerjisi kullanıyor

WAE ve Fortescue, Oxfordshire’da arazi edinimi için dünyanın ilk sıfır emisyonlu sonsuzluk trenini duyurdu. Rejeneratif Bataryalı Elektrikli Tren Projesi, şarj ve dönüş yolculuğu için ek şarja gerek kalmadan batarya elektrik sistemini şarj etmek için yerçekimi enerjisini kullanıyor.

Firma, Infinity Train projesinde sadece ülkenin yamaçlarında bulunan lokasyonları kullanan tren tabanlı bir ulaşım sistemi kurmak istiyor. Yük trenlerini eğimli arazilerde hızlandırmak, iniş ve fren noktalarında aküleri şarj etmek için özel altyapı tasarlanmıştır. Şirket, bunun şarj istasyonları gibi ek altyapı maliyetlerini ortadan kaldırmasını bekliyor. Yolda toplanan enerjinin mutlaka geri döneceği bildiriliyor.

Fortescue Kurucusu ve Başkanı Dr. Andrew Forrest AO konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

‘Infinity Train, sadece Fortescue’nun 2030 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma yarışını hızlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda işletme maliyetlerimizi düşürecek, bakım verimliliği ve üretkenlik fırsatları yaratacaktır. Infinity Train, Fortescue’nun yeşil filosuna katılacak ve Fortescue’nun, hissedarlarımız için büyük bir değer sağlayarak, yeşil endüstriyel ulaşım ekipmanı için büyüyen küresel pazarda önemli bir oyuncu olmasına katkıda bulunacak. Dünya, son derece kirletici, durdurulmasa bile ölümcül çağdan devam etmeli ve açıkça yapabilir’ 

Fortescue ve WAE tarafından ortaklaşa geliştirilen teknoloji, azaltılması zor ağır sanayi sektöründeki emisyonları azaltmayı hedefliyor ve teknolojinin küresel ticarileştirilmesi için önemli fırsatlar sunuyor.

Fortescue İcra Kurulu Başkanı Elizabeth Gaines ise şunları söyledi;

WAE’nin satın alınması, Fortescue’nun küresel bir yeşil enerji ve kaynak şirketine geçişinde önemli bir adımdır. Tüm değer zinciri boyunca teslim etmek için teknolojileri, üretim yeteneklerini ve yeşil enerji üretimini ve dağıtımını tam olarak entegre etmemizi sağlayacak yapı taşlarını hızla oluşturuyoruz. Infinity Train, 2030 yılına kadar madencilik operasyonlarımızı karbondan arındırma hedefimizi gerçekleştirmek için çalışırken, WAE ile birlikte geliştirilecek önemli bir projedir.’ açıklamasında bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir