Öncesinde Google Play Store üzerinden sadece uygulamaların sahibi para kazanırken artık sadece uygulama sahipleri değil uygulamayı indirenler de kazanabilecek. Google’ın yeni geliştirdiği program ile artık uygulama indirenler de para kazanmaya başlıyor.

Daha öncesinde kullanıcılarına sorular ve anketler yönelterek para kazandıran Google, yeni uygulamasıyla artık uygulama indirenlere de kazandıracak. Zamanınızın çoğunu uygulamalara harcıyorsanız Google’ın yeni ödüllü programını denemeye hazırlanın. Geçtiğimiz pazar günü Google tarafından açıklanan yeni uygulamanın adı Google Play Points. Şimdilik ABD, Japonya ve Güney Kore’de kullanılabilen uygulamanın Türkiye tarihi açıklanmış değil.

İndirmesi de tamamen ücretsiz olan Google Play Points uygulamasına bir kere üye olduğunuzda oyun içlerinde yaptığınız satın almalarda veya öne çıkan ücretsiz uygulamaları indirmenize göre farklı ödüller, ücretler kazanabiliyorsunuz. Kazanacağınız bu ödüller arasında oyun içi eşyalar, izlemek veya indirmek için filmler, okumak için kitaplar ve çeşitli abonelikler bulunuyor. Ayrıca etkileşimin artması için haftalık puan etkinlikleri de gerçekleşecek. Toplanan puanlar indirim ve özel eşyalar için kullanılabilecek. 

Google Play Points üç ülke için kullanıma sunuldu

Google Play Points içerisinde kullanıcılar dört farklı özel seviyeye ayrılıyor. Bu seviyelerin isimleri bronz, gümüş, altın ve platin olarak ayrılıyor. Puanı yüksek olan kullanıcıların kazandıkları da artıyor, örneğin harcadıkları 1 dolar başında daha yüksek kazançlar elde ediyor. Bu arada her seviyenin farklı ödülleri mevcut.

Google bu projesinin gelirlerinin bir kısmını çeşitli kar amacı gütmeyen sivil toplum örgütlerine ya da yardım kuruluşlarına destek vermeyi planlıyor. Puanları harcayacak bir yeri olmayanlara da Google böyle bir güzellik sunuyor.

Google Play Points nasıl kullanılır?

Yeni Google Play Points programını kullanmak aslında gayet basit. Ülkemize daha gelmediği için kullanamadığımız Google Play Points uygulamasının nasıl kullanılır rehberini aşağıdaki aşamaları takip ederek öğrenebilir ve programa dahil olabilirsiniz.

  • Android işletim sistemine sahip akıllı telefonunuz üzerinden Google Play Store’u açın
  • Sol üst kısımda bulunan üç çizgiye basın ve menüyü açın.
  • Bu menü üzerinden Google Play Points sekmesine girin, buradan sonra Google sizi yönlendirecektir.

Sıralamaları doğru bir şekilde tamamladığınızda artık oyunlarda geçirdiğiniz zaman ve harcadığınız paralar karşılığında puanlar kazanacak ve bunları paraya dönüştürebileceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir