Bu yıl, 4 Mart ve 5 Mart tarihlerinde 7.’ncisi düzenlenecek YAZGİG’22 adlı organizasyonun basın sponsoru İndir.com oldu.

2015 yılında düzenlenmeye başlanan YAZGİG’te bugüne kadar 5000’i aşkın katılımcı, 50’i aşkın konuşmacı ve 55 farklı oturum gerçekleştirdi.  Ankara Üniversitesi bünyesinde oluşturulmuş olan Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu (YAZGİT) tarafından düzenlenmeye başlanan etkinlikte, yapay zeka, görüntü işleme ve robotik alanlarındaki son gelişmeler ve yeni teknolojiler tanıtılarak teknolojilere dair bilgi almak isteyenlere bilgi aktarımı yapılıyor. Türkiye’de bu alanlarda düzenlenen ilk organizasyon olması nedeniyle büyük ilgi gören YAZGİG’te 2021 yılında da katılımcıları oldukça zengin bir program bekliyor.

Ankara Üniversitesi öncülüğünde başlatılmış olan organizasyon, şu anda Türkiye’nin tüm üniversitelerinde ilgili topluluklar tarafından takip edilen ve desteklenen bir hale gelmeyi başardı. Her yıl belirli tarihlerde düzenlenen YAZGİG ile bu alanda çalışan, faaliyet gösteren ya da bilgi almak isteyen kişi ve grupların bir araya getirilmesi de hedeflenmektedir.

İndir.com’un basın sponsoru olarak yer aldığı YAZGİG’22 için önümüzdeki aylarda program açıklanacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir