Apple, her yeni iOS güncellemesi ile kullanıcılarına yeni özellikler ve uygulamalar üzerinde iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Son olarak iOS 10 güncellemesiyle beraber sistemin mesajlaşma servisi olan iMessage’e yeni özellikler eklendi. Artık iMessage üzerinden kişileriniz ve arkadaşlarınıza konumunuzu paylaşabileceksiniz. Bizde bu içeriğimizde sizlere iPhone üzerinden iMessage’da canlı konum paylaşmak için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. iMessage’a gelen bu yeni özellik ile beraber konum paylaşımınızı bu uygulamaya izin verdiğinizde artık arkadaşlarınıza konumunuzu paylaşabilirsiniz. Şimdi gelin iMessage’de canlı konum paylaşmak için gerekli adımlara geçelim.

iMessage’da Canlı Konum Paylaşmak

  • iOS cihazınız üzerinden Settings menüsüne girdikten sonra Privacy > Location Services adımlarını izleyin ve Location Services’e basın. Burada Share My Location seçeneğini kullanarak bu konum paylaşım özelliğini aktif edin.
  • Aktif etme işlemi sonrasında Location Service bölümüne tekrar geri dönün ve burada telefonunuzda kurulu olan uygulamaların listesini göreceksiniz. Burada Messages uygulamasına basın ve Allow Location Access kısmından While Using the App bölümünü aktif edin.

Mesajlaşma esnasında arkadaşınıza konumunuzu paylaşmak için ise İngilizce arayüzünden örnek verirsek I am at veya I’m at yazarak tahmin çubuğu kısmına Current Location seçeneği otomatik olarak seçilecektir. Bu kısımda sohbet alanında konumunuzu paylaşmak için çıkan seçeneğe basmanız ve konumunuzu belirlemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca bir kişi size ‘Where are you’ şeklinde bir mesaj gönderirse ise konumunuz otomatik olarak karşıdaki kişi ile paylaşılacaktır.

Konumunuzu o gün tam olarak açık bırakabilir yada 1 saat gibi zaman dilimlerini seçebilirsiniz. Messages uygulaması üzerinden konumunuzu paylaşacağınız kişinin ekranına girerek sağ üst bölümdeki ‘i’ seçeneğine dokunun ve burada Share My Location seçeneği üzerinden konumunuzun ne kadar süreli şekilde paylaşılacağını seçebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir