iMessage, Apple tarafından geliştirilen mesajlaşma sistemidir. Apple tarafından desteklenen ve tüm Apple cihazlarında ortak bir şekilde kullanılarak mesajlaşma işlevinin yerine getirilmesini sağlayan iMessage¸ pek çok farklı özellik ile desteklenmektedir. Böylece kullanıcılar mesajlaşma konusunda daha iyi bir deneyim elde etmek adına ilgili özelliğin detaylarını bilmesi gerekmektedir.

iMessage nasıl etkinleştirilir?

iMessage kullanmak isteyen kullanıcıların öncelikli olarak iMessage sistemini etkinleştirmesi gerekmektedir. Etkinleştirmek adına ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Ayarlar > Mesajlar

Bu bölümünde yer alan iMessage seçeneğini aktif hale getirerek özelliği kolay bir şekilde aktifleştirebilirsiniz.

SMS ile iMessage Farkı Ne?

Çoğu kullanıcı SMS sistemi ile iMessage’ın aynı işleve sahip olduğunu düşünür. Ancak iki sistem birbirinden tamamen farklıdır ve bu nedenle özellikleriyle birbirinden ayrılmaktadır. SMS tüm telefonlar arasında desteklenen ortak mesajlaşma uygulamasıdır ve cihazların marka ve modeli önemli değildir. Ancak iMessage, sadece Apple cihazları arasında yapılabilecek görüşmeleri desteklemektedir. Mavi baloncuk içerisinde yer alan mesajlarda kullanıcılar,  bu renk farkıyla mesajın iMessage olduğunu anlayabilmektedir. Standart mesajlarda ise renk yeşildir.

İki özellik arasındaki fark, güvenliktir. Zira kullanımda metin, resim ya da video gibi pek çok farklı tür desteklenmektedir. Ancak iMessage ile birlikte şifreli bir gönderimi yapılır. Kullanıcılar böylece güvenli bir uygulama ve mesajlaşma desteği sağlamaktadır. SMS ise böyle bir özelliğe sahip değildir ve risk konusunda daha fazla ön plandadır.  SMS ücretli olurken iMessage ücretsizdir. iMessage ile SMS arasındaki farkların bilinmesi, Apple sisteminde daha çok iMessage’in tercih edilmesini sağlamaktadır. iMessage için ilk kullanım için küçük bir şekilde ücretlendirilmektedir.  Ancak sürekli aktif ve pasif duruma getirilen iMessage için her ilk yeni mesajda, aktifleştirme için ücret ödenmesi gerekmektedir.

iMessage Hangi Cihazlarda Desteklenmiyor?

iMessage için tek kriter, cihazların Apple tarafından üretilmiş olmasıdır. Apple üretimindeki tüm iPhone, iPad, iPod ve Mac’te iMessage desteklenir. Üstelik kullanım sırasında mesaj bölümünde yer alan iMessage simgesinin aktif hale getirilmesi yeterlidir. Böylece ayrı bir uygulama kullanmaya gerek kalmadan kullanıcıların iMessage gönderebilmesi mümkün olmaktadır. Bu bazen karışıklık yaratsa da özellikle iMessage renk farkının takip edilmesi yeterlidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir