Akıllı telefonunuzun yasa dışı veya kayıtlı olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bu yazıda, IMEI talep sürecini ayrıntılı olarak size yol göstereceğiz.

Bildiğiniz gibi ülkemizde operatör hizmetinin sorunsuz bir şekilde alınabilmesi için bir akıllı telefonun kayıtlı olması gerekiyor. Kullanmakta olduğunuz akıllı telefon sisteminizde kayıtlı değilse kısa bir süre için mobil servislere erişim engellenecektir. Bu noktada akıllı telefonunuzun yasa dışı mı yoksa kayıtlı mı olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Peki IMEI’yi nasıl kontrol edebilirim? Merak ettiğiniz tüm detaylar burada!

IMEI nasıl bulunur?

ikinci el telefon almadan önce kontrol etmeniz önerilir. Bu noktada kontrollerinizden biri cihazın IMEI’sinin listelenip listelenmediği olacaktır. Tabii ki, bazı durumlarda daha yeni cihazlarda aynı sorun ortaya çıkabilir. Bilmediğiniz yerlerden satın aldığınız yeni telefonları satın almadan önce kontrol etmenizde fayda var. Baştan belirtmemiz gerekirse IMEI sadece akıllı telefona özel bir sistem değil. Tabletler ve hatta akıllı saatler dahil olmak üzere hücresel veri özelliğine sahip tüm cihazların yasal olarak bir IMEI numarasına sahip olması gerekir.

IMEI Kodunun Çalındığı Nasıl Öğrenilir?

Satın aldığınız cihazın IMEI’si kayıtlı değilse, operatörünüzün sunduğu iletişim veya veri hizmetlerinden yararlanamazsınız. Çünkü atılması gereken çok fazla adım olduğu için başınızı ağrıtan bir süreç. Bu nedenle, önceden dikkatli olunmalıdır.

IMEI numarası öğrenme: IMEI nasıl öğrenilir?

IMEI numaranızı öğrenmek için kullanabileceğiniz dört farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekilde;

  • Telefonunuzun arama ekranını açın ve #06# tuşlayın.
  • Diğer cihazlar hakkında sekmesini takip edin.
  • Cihaz kutusundaki bilgileri kontrol edin.
  • cihaz faturasındaki bilgileri kontrol edin.

IMEI’yi nasıl bulurum?

Yeni kurallarla birlikte IMEI Sorgulama Hizmeti e-Devlet bünyesine dahil edilmiştir. Ancak, bu hizmeti kullanmak için oturum açmanız gerekmez. Buraya tıklayarak ilgili alana IMEI’nizi girerek arama yapabilirsiniz. İşlem oldukça basit ve kolaydır. sisteme giriş yaptıktan sonra, girmek ve sistemde gerekli adımları ve bilgiler uygulamak zorundadır. Sürekli gelişen e-devlet hizmetleri ile IMEI numarası istemek artık çok kolay.

IMEI sonucu ne anlama geliyor?

“Durum” sekmesinde IMEI numarasının kaydedildiği bir mesaj görürseniz, önce derin bir nefes alın. Bundan sonra, aşağıdaki “Kaynak” sekmesine girerek kaydedilen IMEI’yi görmelisiniz. Bu, cihazınızın normal şekilde kaydedildiği anlamına gelir. IMEI numarası “Durum” sekmesinde kayıtlıysa, ancak “Kaynaklar” sekmesinde “Yolcu kayıtlı cihaz” görüyorsa, cihazın pasaportta kayıtlı olduğu anlamına gelir. Bunun için gerekli resmi işlemleri yaptırmalı ve Türkiye sınırında yaşıyorsanız cihazınızı kayıt ettirmelisiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir