Kotaku cephesinden aktarılan yeni bilgilere göre Nintendo, ABD’deki iki ayrı stüdyosunu kapatarak çalışanların işine son vereceğini aktardı.

Nintendo firmasına yakın olmasıyla bilinen Kotaku cephesinden elde edilen son haberlere göre, Japon şirket, Kuzey Amerika’da yer alan az sayıdaki afislerden ikisi kapatıldı. Buna göre ise şirket, Kaliforniya ve Toronto’daki iki ofisini de kapatarak 100’den fazla çalışanı işten çıkardı. 

Nintendo’nun yaptığı açıklama durumu doğruladı

Her ne kadar dünya genelinde oldukça popüler bir şirket olsa da Nintendo’nun genel hayran kitlesi Japonya ve Asya pazarında ve genel olarak ofislerini de bu bölge çevresinde konumlandırdı. Kotaku kaynaklı olan haberlere göre şirket, Asya dışındaki stüdyolarından ikisini kapatarak çalışanlarının işine son verdi. Gün içerisinde Kotaku cephesinden gelen bilgiler, Nintendo Amerika tarafından da doğrulandı ve stüdyoların kapatılacağı resmiyet kazandı. Başarılı isim Nintendo, yeni dönem içerisinde Toronto’da yer alan diğer küçük stüdyoların da farklı merkezlere kaydırabileceğini dile getirdi. Yeni dönem içerisinde şirketin farklı konumlarına atanan çeşitli yöneticiler de dile getirildi. Buna karşılık olarak ise aldığı karar ile ilgili olan detaylar hakkında bilgi verilmekten kaçınıldı.

4 18

İşte Nintendo cephesinden gelen açıklama:

Nintendo Amerika’nın merkezi Redmond, WA ve Vancouver, BC’dedir. Çalışanlarımızın ve operasyonlarımızın çoğunu bu merkezlere taşıyoruz ve zaman içinde Toronto, ON ve Redwood City, CA’daki küçük çaplı ofisleri de kapatacağız. Nintendo of America (NOA) Ticari İşler ve Yayıncı İlişkileri Başkan Yardımcısı Devon Pritchard, Nick Chavez’in ayrılmasının ardından Satış, Pazarlama ve İletişim departmanın yönetimini geçici olarak üstlenecek. Bayan Pritchard, ABD ve Kanada genelinde satış, pazarlama ve iletişimin stratejisini ve yürütülmesini denetleyecektir.

Nintendo Amerika

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamanın ardından, her iki stüdyo içerisinde Nintendo çalışanlarının hayal kırıklığına uğradığı dile getirildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir