IKEA, müşterilerine odalarını istedikleri zevkte dekore etme ve döşeme konusunda yardım sağlayacak yeni bir iç tasarım hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Ürün odaklı olan şirket, uygulamalarla işi müşterilere bırakmadan bütün yükünü alıp “IKEA tasarımcılarının” her şeyi halletmesine izin verecek hizmet hizmet teklifleri sunmaya ilerliyor.

IKEA, ürünlerin seçiminden sevk edilip teslim edilmesine kadar her aşamayı sorunsuz şekilde gerçekleştirildiğini söylüyor. Ayrı olarak da sipariş edilmiş olan mobilyalar geldiği zaman bir araya getirme işlemleri için  müşterilerinin DIY yani Kendin Yap uzmanları  ile buluşturmayı hedefleyerek TaskRabbit’in yapısından yararlanıyor. 

IKEA,  birçok işlemini dijital alanda yürüten bir firma olarak son birkaç yıl içerisinde de herkesin görüntülü görüşmeleri yaparken oldukça rahat olduğunu düşünüyor.

IKEA, Çevrimiçi Oda Tasarımı Hizmeti İle Geliyor

Çevrim içi oda hizmet sürecinin işleyişi

İlerleyen süre oldukça basit bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu süreç içerisinde IKEA’nın ABD web sitesi üzerinden bir anket ile başlatılıyor ve bu aşamayı yaptıktan sonra müşterilerle video görüşmeleri gerçekleştiriyor.

Müşteriler, geleceğe yönelik olarak uyumlu hale getirmek için bir ruh hali panosu ve ilk planları alıyor. Hemen ardından ise fikirleri ve ürünleri onaylamak amacı ile bir toplantı düzenleniyor. 3D renderlar, ilham panosu, kat planı, çizimler, ürün listesi ve malzeme gibi seçenekleri ile detaylı bir şekilde tasarlanacak odayı ortaya çıkarıyor.

IKEA, mutfaklar içinde benzer bir program sunuyor. Müşteriler bir IKEA mutfak planlayıcısı ile mutfakların ölçülerinin alınmasını ve tasarlanması için ücret talep edilmeden bir randevu ayarlayabiliyor. ABD’de yaşayan insanlar bu hizmet için çevrim içi toplantıyı da tercih edebiliyor.

Yeni iç tasarım hizmetinin IKEA iç tasarımcıları ile yapılan toplantılar ışığında, oda başına 99 dolar ve işletme için de oda başına 299 dolar tutarında karşımıza çıkıyor. Hizmetin tercih edilip kullanılması ve yoğunluğuna bağlı olarak da diğer pazarlarda da aktif hale getirip yapılabileceği düşünülüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir