Yeni tasarımıyla daha modern bir görünüme ve tasarıma sahip iCloud.com, kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacak. İşte tasarımdan ilk detaylar.

iCloud hesabı nasıl kurtarılır?

Apple’ın bulut depolama hizmeti olarak çalışan iCloud, yıllardır fotoğraflarınızdan dosyalarınıza kadar pek çok veriye bulut üzerinde erişmenizi sağlıyor. Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın iCloud’un web sitesinde tasarım değişikliğine gideceği ve yeni tasarımı beta olarak sınırlı sayıda kullanıcıya açık olacağı ortaya çıkmıştı.

Tasarım değişikliğini tüm kullanıcılar için yayınlamaya karar veren Apple, iCloud’un web sitesini tüm kullanıcılara açtı. Bir hatırlatma yapmak gerekirse iCloud’un web sitesi uzun yıllardan beri güncellenmemiş, çok basit bir tasarıma sahipti.

iClod daha modern bir tasarıma sahip oldu

icloud tasarimi degisti

iCloud.com, daha modern bir görünüme ve yeniden tasarıma sahip, özelleştirilebilir bir arayüz sunuyor. iCloud.com`a oturum açtığınızda kişisel bilgileriniz, Fotoğraflar, takviminiz, sürücünüz, notlarınız, sayfalarınız ve diğer uygulamalar pencere öğesi benzeri bir tasarım görünür.

Sayfanın alt kısmında bulunan `Ana Sayfayı Özelleştir` bölümünden tasarımı kendinize göre değiştirebiliyorsunuz. Bu özellik döşemeleri (widget) yeniden konumlandırmanıza, yeni döşemeler eklemenize veya döşemeleri tamamen silmenize olanak tanır. iPad modellerinin ana ekranlarında içerik desteğine çok benzeyen yeni bir tasarım ekleyelim.

Sitenin sağ üst köşesinde uygulamalar, yeni oluştur ve profil seçenekleri bulunmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi, iCloud’daki tüm uygulama ve hizmetlere Uygulamalar bölümünden erişilebilir. Yeni Oluştur bölümünden hızlı bir şekilde e-posta, not, takvim etkinliği, hatırlatıcı, Pages belgesi, Numbers elektronik tablosu veya Keynote sunumu oluşturmak mümkün.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir