İçerik yönetim girişimi Hygraph’a, düzenlenen yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım yapıldı.

One Peak tarafından yönetilen yatırım turuna Peak, Open Ocean ve SquareOne gibi büyük yatırımcılar katılım gösterdi. Düzenlenen B serisi yatırım turunda yeni nesil içerik yönetimini kolaylaştırmaya yönelik faaliyetlerde bulunan Hygraph, 30 milyon dolar yatırım aldı.

İçerik yönetim platformu Hygraph düzenlenen yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.

Düzenlenen yatırım turunda melek yatırımcı olarak Spryker Systems’ın CEO’su ve kurucu ortağı Boris Lokschin de yer aldı. Bu yatırım turu ile birlikte girişimin toplam yatırım miktarı 43.7 milyon dolara ulaştı.

İçerik Yönetim Platformu Hygraph, İçerik Yönetimi Üzerinde Yapılan Çalışmaları Güçlendirmeyi Hedefliyor

İçerik yönetimi ve üretimi, her pazardan ve nesilden kuruluşa yönelik günümüzün en hızlı büyüyen, popüler pazarlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bugünün dünyasında odak nokta; birbiriyle bağlantılı dijital deneyimler oluşturmaktır. İçerik üreticileri için işin bu kısmı, farklı cihazlar ve içerik kaynakları arasında geçiş yaparak, çeşitli platformlarda içeriği izlemek anlamı taşıyor. Fakat bu özelliklerin tümü çok sayıda kaynak ve para ihtiyacını da beraberinde getiriyor. 

2017 yılında Berlin de kurulan yeni nesil içerik üretim platformu Hygraph, içerik üreticilerinin geniş ölçekte içerik üretmelerini sağlamayı ve yeni bir içerik yönetimi yaklaşımı üzerinde yapılan çalışmaları güçlendirmeyi hedefliyor. 

İçerik yönetim girişimi Hygraph’a, düzenlenen yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım yapıldı.
İçerik yönetim platformu Hygraph düzenlenen yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.

İçerik üretmenin önemi ve hızla yükseliş göstermesi, son 10 yılda sıkı takipçileri olan büyük bir trend halini aldı. Sosyal medyanın gelişmesi ve farklı içerik tüketim alışkanlıklarının ortaya çıkması, içerikleri çeşitlendirme ve sürekli yenilenmesi gereken düşünce gücüne ihtiyacı arttırdı. Bu ihtiyaç açığında 2017 yılında Hygraph girişimi ortaya çıktı. 

Hygraph, yeni nesil içerik yönetimi ihtiyaçlarına göre uyarlanan çözümler geliştirdi. Hygraph’ın birleştirilmiş içerik platformu, şirketler için daha hızlı ve çok daha düşük maliyetle yenilikler yapmalarını sağlamayı amaçlıyor. Bu doğrultuda ürün kataloglarını yönetmelerine, zengin içerik uygulamaları oluşturmalarına ve bilgi yönetim sistemlerinin kontrol etmelerine imkan sağlıyor. Ara yazılım geliştirme işlemlerinin yerine geçen Hygraph platformu, şirketlerin tüm yazılım birikimlerinde silo halinde yer alan içeriklerinin tek bir API aracılığı ile bağlantı kurmasına yardımcı oluyor. Bu yaklaşım, ürün ekiplerinin sunduğu hizmetlerde yer alan sıradan yöntemlere oranla 10 kata kadar hız sağlıyor. 

Hygraph Ekibi, Şirketin Aldığı 30 Milyon Dolar Yatırım ile Yeni Pazarlara Açılmaya Yönelik Planlar Yapıldığını Açıkladı

Hygraph’a yapılan 30 milyon dolar yatırımın ardından, Hygraph CEO’su ve Kurucu Ortağı Michael Lukaszczyk açıklamada bulundu: “Birbiriyle bağlantısı olan dijital hizmetlere olan talepler her geçen gün artıyor. Her şeyi özel olarak oluşturmak, maliyetli olmasının yanı sıra inovasyonda sağlıyor. Günümüzde kuruluşların içerikleri yalnızca birden fazla cihaza dağıtması değil, aynı zamanda bu içeriklere birçok farklı kaynaktan erişim sağlaması ve erişime sunması gerekiyor .” dedi.

Bu açıklama doğrultusunda Hygraph ekibi, aldıkları yeni yatırımla birlikte de platformu geliştirmeye odaklanarak, Kuzey Amerika’da yeni pazarlar açmaya yönelik planlarını uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. Hygraph girişimi Philips, Samsung, Dr. Oetker ve Ashley Furniture gibi büyük şirketlerin yanı sıra 400 fazla şirketle birlikte çalışıyor. Bu sayının 30 milyon yatırım ile birlikte artış göstereceği düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir