Hyundai’nin 2024 Kona kompakt SUV’si, EV versiyonuna göre yeniden tasarımı gerçekleştirildi. Tek şarj ile Avrupa WLTP tahmini olarak 304 mil yol kat ediyor.

Hyundai’nin Kona kompakt SUV’si ilgi gördü ve bunun üzerine otomobil üreticisi tamamen elektrikli model adına hafif bir menzil iyileştirmesi içeren 2024 model için tasarım hakkında ayrıntıları açıklıyor. Kona EV, Tesla Model Y ve Mustang Mach-E ile karşılaştırıldığında nispeten daha az  bilinen araç SUV, şimdi temel olarak tekrardan tasarımı gerçekleşmiştir. Avrupa WLTP tahminlerine göre şarjla yaklaşık olarak 490 km menzil sağlayan araç 64,5 Kwh’lik pil taşır.

Önceki 2023 model araç 484 km Avrupa WLTP menzili ile benzer boyutta 64 kWh pile sahipti. Bilinene göre ABD serisinin henüz kesinleşmediği ancak bu yıl Nisan ayı civarında yapılacak olan New York otomobil fuarında tanıtılacağı söyleniyor.  Hyundai dün dijital dünya prömiyeri etkinliğinde yeni ikinci nesil Kona modelinin bilgisini duyurdu. 

Hyundai, 2024 Kona’nın genel boyutunu 2017 kıyasla artırdığını söylüyor. Yeni EV’nin toplam uzunluğu artık 4355 mm ile 175 mm daha  uzun, dingil mesafesi ise 2660 mm ile 60 mm daha uzun. Ayrıca 1825 mm ile 25 mm daha geniş ve 1575 mm ile 20 mm daha uzun. Ayrıca aracın 0,27 sürtünme katsayısına sahip. Yeni çıkacak olan Kona EV, teknoloji odaklı şekilde üretimi gerçekleştiği görülür. Yeni Kona araçlarına iki adet 12,3 inçlik panoramik gösterge ve bilgi-eğlence ekranı dijital tuşlar  ve kablosuz(OTA) yazılım güncellemelerini destekliyor.

Kona EV, ilk EV’lerini arayanlara bir rakip

Hyundai şerit tutma ve trafiğe duyarlı hız sabitleyici ile kör nokta izleme konusunda  yardımcı olabilecek gelişmiş bir sürücü asistan sistemi (ADAS) içeriyor. Aynı zamanda aracın önünde ve arkasında yeni ve eğlenceli pikselli ışık çubukları bulunuyor.

Bir EV olarak, fiyat doğruysa Kona potansiyel olarak oldukça çekici olabilir.2024 Kona ilk EV’lerine atlamak isteyenler için önemli bir rakip olarak görülebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir