İlginç tasarımıyla dikkat çeken Hyundai Staria için Kore’de 242 beygirlik hibrit motor üretimine girişti!

Türkiye pazarında uzun süredir satışta olan ve özellikle estetik tasarımıyla dikkat çeken Hyundai Staria, Güney Kore’de yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor: hibrit motor seçeneği. Daha önce sadece 2.2 litrelik dizel ve 3.5 litrelik V6 benzinli motor seçenekleri sunan araç, şimdi 1.6 litrelik dört silindirli benzinli motorunu bir elektrik motoruyla birleştirerek hibrit segmentine adım atıyor. Tek başına benzinli motor 178 beygir güç ve 256 Nm tork üretirken, elektrik motoru ise tek başına 72 beygir güç ve 304 Nm tork sağlıyor.

Bu birleşimle birlikte toplamda sürücüye 242 beygir güç ve 367 Nm tork sunan yeni Staria, kendini şarj edebilme özelliğine sahip. Araç, 100 km’de 7.7 litrelik bir yakıt tüketimi sergiliyor ve 2.220 kg ağırlığında. Hyundai, hibrit versiyonunda görsel değişikliklere gitmemiş ancak ticari versiyonunda kullanıcı deneyimini güncellemiş. USB-C portlarına ek olarak, araç artık yeni bir akıllı anahtar sunuyor, otomatik kapı hızını azaltarak ön park sensörleriyle pratik bir kullanım sağlıyor. Bu geliştirmelerle birlikte, Hyundai Staria’nın Türkiye pazarında da ilgi görmesi bekleniyor.

Hyundai Staria, Kore’de 242 Beygirlik Hibrit Motor Üretimine Girişti!
Hyundai Staria, Kore’de 242 Beygirlik Hibrit Motor Üretimine Girişti!

Hyundai Türkiye, aracın öne çıkan dış tasarımıyla ilgili şu detayları paylaşıyor: “Staria’nın dış tasarımı, sade ve modern çizgilerden oluşuyor. Önden arkaya doğru uzanan akıcı tasarım, burada modern bir ambiyans oluşturuyor. Elips şeklinde önden arkaya doğru uzanan tasarım felsefesi, uzay mekiği ve yolcu gemisinden ilham alıyor. Staria’nın ön tarafında ise yatay gündüz farları (DRL) ve aracın genişliği boyunca uzanan uzun ve kısa farlar bulunuyor. Şık desenlere sahip geniş ızgara, otomobile sofistike bir görünüm kazandırıyor”

Peki siz Daha Hyundai Staria, yeni tip aracı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmına yazmayı unutmayın. Haberlere anında ulaşmak için de bizi takipte kalın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Hyundai Staria, Kore’de 242 Beygirlik Hibrit Motor Üretimine Girişti!”

  • serkan yalçınsoy
    9 Mart 2024 at 11:52

    hibrit versiyonuyla 1.6 litrelik motor 4×4 te harika bir vergi diliminde olucak satışları çok yükselicektir