Dünyanın ileri gelen kripto para borsalarından biri olan Huobi Global, Çinli kullanıcıların tüm hesapların bu yılın sonuna kadar askıya alacağını duyurdu. Hesapların 31 Aralık 2021 tarihine kadar kademeli bir şekilde kullanımdan kaldırılacağı dile getirildi. 

Piyasaya girdiği günden bu yana sürekli olarak çeşitli tartışmalara konu olan ve insanların güvenip güvenmemek konusunda kararsız kaldığı kripto paralar, bazı ülkelerde resmi olarak kabul ediliyor olsa da bazı ülkelerde ise çeşitli yasaklarla karşı karşıya kaldı. Durum böyle olunca da bu yasaklar karşısında etkilenen kesin ise elbette ki kripto para yatırımcıları oldu. Geçtiğimiz günler içerisinde Bloomberg, kripto paralar ile ilgili olan tüm işlemlerin Çin Merkez Bankası tarafından yasaklandığını ve bu yasakları dikkate almayanları cezalandıracağı duyuruldu. Uzun bir zamandır alt seviyelerde yer alan kripto para piyasası toparlanma süreci içerisindeyken, gelen bu yasakların ardından piyasalar tekrar düşüşe geçti ve 40 bin doların altına dahi indi. Yasaklar ile beraber kripto para borsaları da Çin’de yapılan işlemleri durdurmaya başladı.

17 1632656922

Çinli hesaplar yıl sonuna kadar askıya alınıyor

Çin merkezli en büyük kripto para borsası Huobi Global, Çin’de yer alan kullanıcılara ait olan tüm hesapları bu yılın sonuna kadar, yani 31 Aralık 2021 tarihine kadar kademeli bir şekilde kullanımdan kaldıracağını dile getirdi. Yapılan bu açıklamaların ardından, Mayıs ayı içerisinde en yüksek seviyeye çıkan ve 40 bin dolar olan, Huobi’nin token’ı HT, 5.85 dolar seviyesine kadar geriledi. Huobi Global’ın yanı sıra, orta ölçekli bir borsa olan BHEX de işlemleri tamamen durdurma kararı aldığını açıkladı. 

Geçtiğimiz günlerde yeni kayıtlarda durduruldu

Çin hükümeti tarafından yapılan kısıtlamaların ardından Çin Merkez Bankası, kripto para varlıklarıyla ilgili olan işlemleri tasa dışı ilan etti ve bu kararın ardından Çin’in en büyük kripto para borsası Huobi Global, yeni kayıtları da durdurdu. Huobi Global, Çin’de yaşayan kullanıcıların mobil telefon numaraları ile borsaya üye olmasının önüne geçerek, bu sayede Çin’den gelen yasağın etkili olduğu kararına varıldı. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler sadece bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir