Geçtiğimiz günlerde yapılan özel bir tanıtım ile beş yıldızlı geniş bant standardı olarak adlandırılan yeni bir teknoloji tanıtıldı. Huawei ve Hainan Telekom iş birliği ile geliştirilen yeni internet teknolojisi, çok daha hızlı ve verimli bir seçenek sunuyor. Tanıtımlara göre yeni geniş bant standardı alınan hizmeti 1 yıldızdan 5 yıldıza kadar farklı seviyelerde gruplandırıyor.

Kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılamak için seçenek sunulmasını sağlayan yeni teknoloji sayesinde en yüksek standartlarda geniş bant hizmeti alınabilecek. Kısaca FTTR olarak adlandırılan teknoloji, en yeni Wi-Fi 6 teknolojisini desteklediği gibi tamamen kapsayıcı optik ev çözümü sunuyor. Böylece evin her bir köşesinde mevcut internet hizmetinden maksimum verim alınabilmesi kolayca sağlanabiliyor. 

Ev ağları için en iyi seçim

Tanıtımda Huawei adına Huawei Optik Ürün Hattı Başkan Yardımcısı Liu Xiheng konuşma yaptı. Liu Xiheng’e göre ağ oluşturma modeline kıyasla Huawei FTTR ev ağları için en iyi seçim. Tanıtıma göre yeni teknolojinin öne çıkan özellikleri, standart internet hizmetlerinden ayrılmasını sağlıyor.

Liu Xihenf
Huawei Optik Ürün Hattı Başkan Yardımcısı Liu Xiheng

Tüm ev ağlarla donatılıyor

Kapsama alanı sorununu ortadan kaldıran yeni teknoloji 1,2 Gbps’nin üzerinde bir Wi-Fi hızı sunuyor. Bunun için ise her odaya fiber altyapı destekli cihazlar koyuluyor. Üstelik düşük gecikme süresi ve daha iyi bir performans sunulabilmesi adına Huawei tarafından geliştirilen özel parazit önleyici teknolojide sisteme entegre edilmiş durumda. Böylece hiç bir aksama yaşanmaması sağlanıyor. Kullanıcılar, internet hizmetinden maksimum verim alabiliyor. 

Otomatik geçişler

Her odada yer alan internet noktalarında her bir odaya özel bir isimlendirme verilebiliyor. Üstelik kullanıcıların odadan odaya geçişlerinde manuel olarak cihaz seçmesine gerek kalmadığı gibi teknoloji otomatik bir şekilde en iyi sinyali kullanmaya başlayabiliyor. Böylece video konferans görüşmesi yaparken dahi kullanıcıların bağlantı sorunu yaşamadan daha iyi bir hizmet alabilmesi mümkün kılınıyor. 

Otomatik bakım ve yönetim

Yeni internet hizmetinin en çok dikkat çeken diğer özelliği ise kendi kendine yönetim ve otomatik bakım. Ağ sorunlarının tespit edilmesi, bant genişliğinde yaşanan arızaların kontrol edilmesi ve tüm Wi-Fi performans optimizasyonunun gerçekleştirilebilmesi için kullanıcıların tek bir tuşa basması yeterli. Böylece yapılacak özel çalışmalar ile test edilecek ağda belirlenen tüm hatalar otomatik bir şekilde giderilecek.

Daha fazla cihazın kullanılmasına rağmen yeşil, düşük karbonlu ve enerji tasarruflu bir şekilde geliştirilen teknoloji böylece standart internet hizmetlerine göre çok daha düşük enerji tüketim değerine sahip. Enerji tasarrufu sağlayan ve özel akıllı uyku teknolojileri ile desteklenen yeni modeller gelecekte çok daha yaygın bir şekilde kullanılacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir