Huawei şirketi, Amazon ve Vivo ile imzaladığı patent lisans anlaşmalarını resmi olarak açıkladı.

Çinli Huawei şirketi ve ABD’li teknoloji devi Amazon, aralarındaki davaları çözüme kavuşturan çok yıllı bir patent lisans anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Yapılan anlaşmanın çoğu şartı açıklanmasa da Huawei’nin fikri mülkiyet hakları departmanı başkanı Alan Fan, Çinli şirketinin Almanya’da Amazon’a karşı WiFi ve video oynatma ile ilgili açtığı patent davalarını sona erdirdiğini söyledi.

ABD, veri konusundaki endişeleri gerekçe göstererek Huawei ve ZTE’yi kendi pazarından yasaklamıştı ve ABD’li operatörlerin ekipmanlarını ABD ağlarından çıkarmasını istemişti. Yine ABD’li firmaların Huawei’ye çip ve diğer bileşenleri tedarik etmesini engelleyerek akıllı telefon işini de sekteye uğratmıştı.

Huawei şirketi, Amazon ve Vivo ile imzaladığı patent lisans anlaşmalarını resmi olarak açıkladı.

Huawei’in Anlaştığı Şirketlerin İçinde Xiaomi ve Oppo’da Bulunuyor

Alan Fan, ABD yönetiminin kararları sebebiyle yaşanan gerginliklere rağmen patent lisansı anlaşmasının “Amerikan ve Çin şirketleri ile diğer bölgelerden şirketlerin standartlar ve patent lisansı konusunda sınırlama olmaksızın iş birliği yaptıklarının” gösterdiğini aktardı.

Huawei firması ayrıca akıllı telefon üreticisi Vivo ile 5G dahil iletişim teknolojilerini kapsayan bir çapraz lisanslama patent anlaşması imzaladığını açıkladı. Huawei şirketinin Çinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi ve Oppo ile de benzer patent anlaşmaları bulunmakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir