Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei, giyilebilir teknoloji alanını kapsayan ve sporcu sağlığını ön planda tutan yeni bir patent aldı. 

2019 yılında ABD güvenliğini adeta tehdit ettiği gerekçesi ile kara listeye adı yazılan Huawei, uygulanan yaptırımlar sebebiyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bu sıkıntılardan kurtulmak için hızla çalışmalara devam ediliyor. Bu süreç içerisinde ABD’ye olan bağlılığını en aza indirmek için HarmonyOS da dahil olmak üzere büyük hamleler yapmasıyla dikkat çeken şirket sahip olduğu teknolojileri bir üst seviyeye çıkarmak için aktif olarak çalışmalarına devam eden Huawei, bu alanda daha çok sporcuları ilgilendiren bir patent aldı. 

Huawei, sporcuları heyecanlandıracak ‘Spor duruş düzeltme’ adlı bir patent aldı

28 6

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’nde CN113509173A numaralı patente göre Huawei, ”Spor Hareketi Tanıma Yöntemi, Terminal Ekipmanı ve Depolama Ortamı” başlığına sahip yeni bir patent aldı. Şirketin ilerleyen süreçlerde giyilebilir teknoloji konusunda piyasaya süreceği ürünleri içine alan bir patent, ilk olarak Nisan 2020 yılında dosyalandı. Söz konusu bu patent, cihazlara yerleştirilen ivmeölçerden gerçek zamanlı olarak hareket verilerini toplayarak çalışacak ve elde edilen veriler ile beraber sporcunun hareket durumu da analiz edilebilecek. Bu bilgilere ek olarak antrenman esansında yanlış yapılan hareket tespit edilecek ve alarm gibi çeşitli yöntemler ile kullanıcılar uyarılacak. Böylelikle sakatlanma durumları minimum seviyeye indirilmiş olacak. 

Halihazırda bulunan Huawei Watch GT 2 Pro, Huawei Watch GT 2, Huawei Watch GT 2e ve Huawei Watch 3 dahil olmak üzere oldukça popüler olan giyilebilir teknoloji portföyü olan Huawei’nin söz konusu bu patenti hayata geçirmesi durumunda güncelleme ile beraber mi yoksa yeni bir cihazla mı kullanıcıların karşısına çıkacağı şu an için belli değildir. Konuyla ilgili belirtmek gerekirse söz konusu bu patentlerin her zaman tasarım olarak üretilmediğini de belirtmek gerekir. Öyle ki Huawei de içinde olmak üzere pek çok şirketin kullanıcıları fazlasıyla heyecanlandırması sebebiyle neredeyse onlarca patent bulunuyor. Fakat bu patentlerin sadece bir kısmı üretiliyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha verimli bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir