ABD ambargolarının ardından her alanda kendi ürünlerini ve teknolojilerini kullanmak isteyen Huawei, yüzde 100 yerli üretime çok yaklaştı.

Huawei’nin tanıttığı yeni amiral gemisi Pura 70 serisi önemli bir aşamanın kaydedildiğini gözler önüne serdi. Yeni amiral gemilerinde ana kamera hariç tüm bileşenlerin yüzde 90’ınını Çinli şirketlerden temin etmeyi başaran Huawei, akıllı telefon üretiminde yeni riskleri de tamamen ortadan kaldırıyor. Şirketin önümüzdeki yıllarda yapacağı yeni atılımlar ile yüzde 100 yerli bir üretim olarak piyasada yer almak istediği öğrenildi.

Huawei Modelleri Söküldü

Her yeni modellerde olduğu gibi Huawei’nin yeni amiral gemisi modelleri de kapsamlı bir teste tabi tutuldu. Bu konuda çarpıcı çalışmalardan birisi Japon araştırma firması Fomalhaut Techno Solutions’tan geldi. Cihazların sökülmesi sonrasında OFilm, Lens Technology, Goertek, Csun, Sunny Optical, BOE ve Crystal-Optech gibi Çinli tedarikçiler ile Huawei’nin iş birliği yaptığı görüldü. İşlemci, ekran, kasa, batarya ve kullanılması gereken diğer donanımlarda Çinli şirketlerin desteği net olarak görülüyor. Pura 70 modelinin tümünde bu durum görülürken sadece bazı bileşenler için yerli üretim yeterli olmadığından dolayı dışardan alım yapılmış. En üst düzey Pura 70 Ultra’daki ana kamera, yonga plakası üretimindeki sınırlamalar nedeniyle yabancı teknoloji olarak telefonda yer almış durumda.

Huawei, %100 Yerli Akıllı Telefon Üretimine Çok Yakın
Huawei, %100 Yerli Akıllı Telefon Üretimine Çok Yakın

Honor ve Huawei, IDC’nin Q1 2024 raporuna göre akıllı telefon pazar payında en üst sırada yer alarak Çin’de kayda değer bir trend yakalamayı başardı. Çin’in milliyetçi tavır ile yerli markalara ilgi göstermesi, Huawei için şu anda büyük bir şans. Yüzde 100 yerli tanıtımları ile yer alacak yeni modeller, Çin’de markanın daha da güçlenmesini sağlayacak. Bu durum ise bölgede etkinliğini arttırmak isteyen Samsung ve Apple için dezavantaj yaratacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir