Kan basıncı takip özelliğine sahip ilk akıllı saat Huawei Watch D, 12 Ekim tarihi itibariyle Avrupa’da satışa çıkacak.

2021 yılının Aralık ayında Huawei tarafından tanıtılan ve markanın kan basıncı izleme özelliğine sahip ilk akıllı saati olan Huawei Watch D modeli küresel olarak satışa çıkacak. Uzun bir süre iç pazarda satışa çıkan model, 12 Ekim tarihi itibariyle Avrupa’da satın alınabilecek.

Kan basıncı izleme özellikli Huawei Watch D geliyor

İlk kez IFA 2022’de açıklanan saat küresel lansmanıyla duyurulmuştu. Duyuru sonrasında 12 Ekim tarihinde Almanya’da satışa çıkacak olan Huawei Watch D, ardından diğer Avrupa bölgelerinde de raflardaki yerini alacak. Cihazın satış fiyatı ise 449 Euro olarak belirtildi. Özel bir aparat yardımı ile kan basıncı yani tansiyon takibi yapabilecek olan cihaz, sensör ölçümlerini hassas bir şekilde gerçekleştiriyor.

Onay süreçleri Huawei Watch D’yi geciktir

12
Huawei Watch D

Avrupa Birliği bölgesinde tıbbi destek sağlayacak cihazların denetlenmesi ile görevlendirilen EMA, cihazın Avrupa’daki satış sürecinin gecikmesine yol açmış durumda. Huawei tarafından yapılan açıklamalarda Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan incelemelerin gecikmesi nedeniyle cihazın Avrupa bölgesine satışa daha geç girdiği belirtildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir