Günümüzde akıllı saatler, nabız, EKG, uyku, stres, tansiyon gibi birçok hayati değeri ölçme yeteneklerine sahip. Bu özelliklerin yanı sıra, insanların merakla beklediği bir diğer hayati değer olan kan şekeri ölçümü de giderek kolaylaşıyor.

Huawei Watch 4, Şeker Ölçümü İle Sürpriz Yapıyor

Apple Watch’ın şeker ölçümü yapma iddiaları uzun süredir konuşulurken, Huawei Watch 4 serisi beklenmedik bir sürpriz yaparak kan şekeri ölçümü özelliğini kullanıma sunuyor.

Huawei, yeni ölçüm özelliği için çeşitli medikal kurumlarla iş birliği yaparak 800 bin metrik üzerinde 100 bin saatlik bir çalışma gerçekleştirdi. Saat, sensörlerden toplanan 10 farklı veriyi işleyerek sadece 60 saniye içinde doğru sonuçlara ulaşabiliyor. Ancak şu an için bu özellik yalnızca Çin sınırları içerisinde kullanılabilmekte.

Huawei'nin en yeni saati Apple Watch Ultra'ya göz dağı veriyor

Şartlar ve Kullanım Detayları

Kan şekeri ölçümü için belirli şartların sağlanması gerekmekte. Saat, isteğe bağlı ölçüm yapmayıp belirli zaman aralıklarında kullanıcıyı sürekli olarak kontrol ederek tavsiyelerde bulunmakta. Ayrıca, bu özelliği kullanabilmek için bir sağlık araştırma programına katılmak ve 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Tip 1 diyabet ise henüz ölçülememekte. Huawei Watch 4 serisi aynı zamanda EKG, nabız, kandaki oksijen gibi detayları da ölçebilme özelliklerine daha öncesinde sahipti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir