Yaşanan yıkıcı depremden sonra bölgede yaşanan iletişim sorunu hale çözülmüş durumda değil ve Huawei Türkiye konuyla alakalı gereken yardımı yapacağını açıkladı. İşte detaylar!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin etkileri sürüyor. Depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için günlerdir seferber olan vatandaşlar, tırlarla yardımlarını bölgeye gönderiyor. Depremzedelerin önemli ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışılıyor olsa bile deprem bölgelerinde ciddi seviyede iletişim problemi yaşanıyor.

Depremin meydana geldiği günden bu yana geçen onca zamana rağmen hala daha iletişim sorunu çözüme ulaştırılmış değil. Bazı yerlerde internet erişimi olsa da hat şebeke problemleri sebebiyle operatörlere yapılan şikayetler giderek artıyor.

Huawei Türkiye’nin Amacı Deprem Bölgesindeki İletişim Sorununu Çözmek

İletişim sistem ve teknolojileri sektöründe lider markalardan birisi olan Huawei’nin Türkiye ayağı Huawei Türkiye, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla deprem bölgesinde yaşanan iletişim problemini çözmek adına zarar gören şebekelerin onarımı için gerekli olan parçaları bölgeye gönderdiklerini duyurdu.

Deprem bölgesinde yaşanan iletişim sorunu hakkında Haluk Levent de “Telefon operatörleri! Bu 3. Gün. Bu kadar bağış topladık fiyat söyleyin hemen gönderelim! Nedir bu ya! Hatay’ın dört bir yanını güçlendirin artık! Yapacağımız işin verimi yüzde 60 düşüyor. Teknoloji mi yetersiz bilim mi yetersiz anlamıyorum!” diyerek şikayetlerini Twitter üzerinden dile getirmiş, operatörlere acil yardım çağrısında bulunmuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir