Huawei tarafından dün gerçekleştirilen resmi açıklamada, telefonlarda temassız ödeme sistemlerinin kullanılabilmesi adına temassız ödeme çözümleri ile dikkat çeken Curve ile ortaklık kurulduğu belirtildi.

Şirket yeni anlaşma kapsamında akıllı telefonlarında özel NFC çipini kullanacak ve bu çip yardımı ile telefonların temassız ödemelerde kolay bir şekilde kullanılmasını sağlayacak. Özellikle pandemi ile birlikte çok daha fazla talep görmeye başlayan temassız ödeme araçlarında modellerinin ön planda olmasını isteyen Huawei’nin gerçekleştirdiği bu ortaklık küresel piyasada büyük dikkat çekti. Curve ortaklığı sayesinde tüm banka kartı ve kredi kartlarının uygulama üzerinden tanımlanabileceğini ifade eden Huawei, kullanıcıların cüzdan taşımasına dahi gerek kalmadan tüm ödemelerini Huawei telefonları ile yapılabileceğini söyledi.

Huawei, Curve uygulaması AppGallery markete eklendi 

Huawei tarafından yapılan açıklamalarda uygulama mağazasına eklenen Curve uygulamasının indirilerek hemen kullanılabileceği belirtildi. Üstelik uygulamayı indiren kişilere 30 gün boyunca geçerli olacak özel bir kampanya da sunulacak. Kampanya dahilinde Huawei online mağazaları üzerinden yapılacak satın almalarda %5, diğer harcamalarda ise %1’lik para iadesi alınacak. Bu sayede harcamalardan geri ödeme alınması da sağlanacak.

Başlangıç aşamasında bölge ile sınırlandırılacak olan Curve, ilerleyen dönemlerde daha fazla ülkede kullanılacağı belirtildi. Başlangıç aşamasında bu ortaklık dahilinde Huawei telefonlarda bu özelliği kullanabilecek ülkeler; Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Romanya, Portekiz, İspanya ve Birleşik Krallık. Özelliğin belirtilen ülkeler dışında hangi bölgelerde kullanılacağı henüz bilinmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir