Huawei’nin takip cihazı Huawei Tag internete sızdırıldı. Apple ve Samsung cihazlarına rakip bir model daha eklendi.

Samsung konum takip cihazı geliştiriyor

Son yıllarda teknoloji şirketleri için küçük nesnelerin kaybolmasını önlemek için dedektörler ortaya çıktı. Apple AirTag ve Samsung SmartTag ve SmartTag pazardaki en popüler iki model olsa da Huawei’nin bu treni kaçırmayacağı biliniyor.

ABD yasağının ardından akıllı telefon pazarındaki payını azaltmak zorunda kalan Huawei, teknolojinin çeşitli alanlarında hızla ilerlemek istiyor. Daha önce bilgisayarlardaki hakimiyetini artırmak için yeni bir yol haritası ortaya koyan Çinli üretici, şimdi de AirTag ile rekabet edebilecek bir Huawei Tag modeli üzerinde çalışıyor. Huawei

Huawei Tag’ın özellikleri nelerdir?

Apple ve Samsung, özellikle diğer küçük Çinli markaları düşünmüyorsanız, tracker pazarına hükmediyor. Bir şirkete yeni şirketler eklenebilir, bu da kullanıcıların AirTag ve SmartTag ürünlerini kullanarak eşyalarını takip etmelerine olanak tanır.

Kısa süre önce sızdırılan bilgilere göre Huawei, Samsung ve Apple gibi rakiplerine ayak uydurmak için adımlarını hızlandırdı. Cloud Space adlı bulut uygulamasında “Huawei Tag” kod adlı bir izleme cihazının olduğu ortaya çıktı.

Çin’deki kullanıcılar için geliştirilen Huawei Cloud uygulamasında yer alan Huawei Tag, ultra geniş bant (UWB) desteği aldı. Henüz şirketten resmi bir açıklama olmamasına rağmen. Ancak cihazın, kullanıcıların eşyalarını UWB ve Bluetooth kullanarak bulmasını sağlayan bir izleyici olduğuna inanılıyor. Huawei Etiketi olarak işaretlenen takip cihazının teknik özellikleri hakkında çok az bilgi bulunuyor.

Her ne kadar yeni sızıntı ilginç olsa da Huawei takip cihazının ilk defa sızıntı olmadığını hatırlayalım. Kasım ayının başlarında görülen bir sızıntıda, “Huawei S-Tag” ticari markası için Avrupa Birliği’ne bir patent başvurusu yapıldı.

Huawei markası hakkında resmi bir verinin bulunmadığını ve ortaya çıkan iddiaların doğrulanmadığını da belirtelim. Ancak her geçen gün ürün yelpazesini genişleten Huawei’nin bu pazara girmemesi için hiçbir neden yok.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir