Teknoloji üreticisi olan Huawei’nin ABD tarafından yediği ambargolar sonrasında akıllı telefon pazarında beklediği işleri yapamadığı açıkça biliniyor. Söz konusu ambargo sonrasında rakiplerinden bir hayli geri kalan şirket, tablet pazarına tekrardan giriş yapmaya hazırlanıyor. ABD tarafından ilk olarak Android desteği kesilen ve daha sonra çeşitli ambargolar yiyen Huawei’nin yeni cihazlarının Google hizmetlerinden yoksun olarak gelmesi sonrasında, şirket pazara dönüşünü tablet ile yapmak istiyor. Markanın iki yeni tablet modeli için 3C sertifikası aldığı ve hazırlıklara başladığı ortaya çıktı.

Huawei, tablet pazarına dönüş yapıyor

28

Huawei’nin tüm bu yaptırımlara rağmen akıllı ürünü üretme çabası devam ediyor. Akıllı telefon tarafında kullanıcılar Google desteği bulunmayan cihazlar kullanmaya devam ederken, 5G destekli cihaz noktasında zorluklar yaşanmaya devam ediyor. Çinli üretici sadece akıllı telefon değil birçok teknolojik ürünle piyasada yerini alıyordu. Bunlardan birisi olarak ise tablet piyasasına geri dönüş sinyali veren Huawei, piyasaya sürülecek olan Huawei MatePad Pro serisi geliştirildiği ifade ediliyor. Çin zorunlu sertifikası söz konusu iki yeni tabletin Huawei’nin yeni TD-LTE kablosuz terminal ekipmanı ile geldiğini gösteriyor. Diğer yandan modellerin 40W’lık hızlı şarj desteği de bulunurken, Huawei MatePad Pro serisi bu iki yeni tabletin 4G LTE ağ tipini desteklemesi bekleniyor.

WGR-W09, WGR-W19, WGRR-W09 ve WGRR-W19 model numaralarına sahip diğer tabletler de 3C sertifikasını geçti. Bu modellerin ise Huawei MatePad Pro 12.5’in farklı konfigürasyonlara sahip varyantları olduğu düşünülüyor. Haziran 2021 yılında şirket Huawei MatePad Pro 12.6 ve MatePad Pro 10.8 inç modellerini tanıtmıştı. Bu cihazlar HarmoyOS 2 işletim sistemine sahip olarak gelirken Kirin 9000 ile Snapdragon 870 işlemcilerden güç almıştı. Yeni modellerin sunacağı donanım desteği ise henüz belli olmuş değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir