Huawei, pek çok alanda engel yaşamasına rağmen çalışmalarına devam ediyor. Yeni model katlanabilir telefon Huawei Pocket 2 olacak. İşte detaylar.

Katlanabilir telefon sektöründe yeni modeller üzerinde çalışmalar sürüyor. Yeni modelle ilgili gelen bilgilere Huawei Pocket 2 olarak adlandırılacak telefonun kısa süre içerisinde piyasada olacağı belirtildi. Galaxy Z Flip ile benzer bir katlanma yapısına sahip olacak Huawei Pocket 2, başlangıç aşamasında sadece Çin’de satılacak. Sonraki dönemlerde ise Huawei’nin diğer satış bölgelerinde satışa çıkacak.

Huawei Pocket 2 Neler Sunacak?

Huawei Pocket 2 ile ilgili gelen son bilgilerde 3 farklı renk ile piyasaya çıkacak yeni modelin Kirin 9000S işlemci ile piyasada yer alacağı belirtiliyor. 22 Şubat tarihinde tanıtılması beklenen yeni model için Huawei şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak gündemde yer alan güvenilir kaynaklarda Huawei’nin sürpriz bir tanıtım ile modeli piyasaya sunacağı belirtiliyor. Yuvarlak hatlarıyla ve tasarımındaki dairesel çizimleriyle dikkat çeken yeni modelde, kamera modüllerinin alt kısmında renkli ekrana yer verilmiş durumda.

Yeni modelde kullanılacak işletim sistemi ise HarmonyOS 4.0 olacak. Katlanabilir telefon sektöründe son dönemlerde farklı iddialar gündeme geldi. Bu nedenle Huawei’nin yeni modelle piyasada yer alması, Samsung ile birlikte pastadan ciddi bir pay almasını sağlayabilir. Huawei Pocket 2 için sızdırılan tasarımlar şöyle;

Huawei Pocket 2 ile Katlanabilir Telefonlara Yenisi Eklenecek
Huawei Pocket 2 ile Katlanabilir Telefonlara Yenisi Eklenecek

Katlanabilir Telefon Sektöründe Neler Yaşanıyor?

Katlanabilir telefon sektöründe son dönemlerde farklı gelişmeler yaşanıyor. Oppo ve Vivo’nun katlanabilir telefon üretmeyeceği iddiaları sonrasında pek çok markanın da geri çekileceği konuşuldu. Bu iddialar yalanlanmış olsa da BBK çatısı altındaki markaların üretimlerinde farklı sorunlarla karşı karşıya kaldığı görülmüştü. Bu nedenle şu anda pazarın en güçlü oyuncusu Samsung için şartlar her geçen gün daha da ideal hale geliyor.  Samsung karşısında şu anda en güçlü rakip ise Huawei. Bu nedenle yeni modelin piyasaya sunulması Huawei’nin yüksek satış rakamlarına ulaşmasını sağlayabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir