Huawei P70 adıyla piyasaya sürülecek yeni serinin Huawei P40’ı baz alması ve 5G ile gelmesi bekleniyor.

Huawei, P70 serisini Mart ayı itibariyle tanıtacak. Önümüzdeki günlerde tarihin paylaşılacağı Huawei P70 için detaylar bir yandan da gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre Huawei P40 ile büyük benzerlik taşıyacak yeni cep telefonlarında üst düzey donanımlar ve 5G destekli işlemciler kullanılacak.

Huawei P70 Neler Sunacak?

Huawei P70 modelleriyle ilgili yeni bilgilerde tüm seride aynı işlemcinin kullanılacağı belirtildi. Kirin 9XXX’le gelecek yeni modellerde 5G desteği olacak. Ticari kısıtlamalarla hedef olan Huawei, yeni modelleriyle birlikte gövde gösterisi de yapmış olacak. Zira Kirin işlemcilerdeki 5G desteğiyle birlikte Huawei bu konuda mobil alandaki başarısını gösterecek.  

Huawei P70 Serisinin Özellikleri Belli Olmaya Başladı
Huawei P70 Serisinin Özellikleri Belli Olmaya Başladı

Şirketin bugüne kadar piyasaya sunduğu en iddialı işlemcilerden birisi Kirin 9000S olmuştu. 8 çekirdekli ve 12 iş parçacıklı bu yeni model, Maleoon 910 GPU ile destekleniyordu. Gelinen noktada yeni işlemcinin tüm bunların üzerinde bir teknik özelliklere sahip olması ve daha iyi performans sunması bekleniyor. Ancak işlemcinin hangi model olacağı ve hangi özelliklere sahip olacağı henüz belli değil.

Huawei P70’te yer alacak diğer özelliklerde ise hızlı kablosuz şarj ve güçlü kameralara dikkat çekildi. Buna göre 50MP ana kameraya 4x periskop telefoto lens eşlik edecek ve Sony IMX989 sensör ile kalite arttırılacak.

6.7 inç büyüklüğündeki ekran ile kullanım sunacak modellerde versiyonlara göre küçük değişiklikler bekleniyor. Buna karşın 1.5K desteğine sahip kavisli ekranlar kullanıcıları karşılayacak. Çift hoparlör desteği ile multimedya içeriklerini eğlenceli hale getirecek Huawei, oyunlar için de ideal bir modeli piyasaya sunacak. Yeni modelle ilgili daha fazla detayın önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir