23 Mart’ta tanıtılacak olan Huawei’nin amiral gemisi modelleri Huawei P60 ve P60 Pro kullanıcılar tarafından merakla bekleniyordu. Henüz tanıtılmayan Huawei P60 ve P60 Pro modelleri için bugün Çin’de ön siparişler başladı.

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin yeni amiral gemisi modelleri Huawei P60 ve P60 Pro’nun, 23 Mart 2023 tarihinde çıkması heyecanla beklenirken Huawei’nin kendi topraklarında ön siparişleri almaya başladı. Ön sipariş ekranında henüz modellere ilişkin özellikler ve net bir fiyat listesi yer almıyor.

Huawei P60
Huawei P60

Çin’de P60 serisi ile birlikte Huawei’nin katlanabilir telefonu Huawei Mate X3 için de ön siparişler başladı. Huawei Mate X3 de özellikleri henüz belli olmayan modeller arasında yer alıyor.

İddialara göre Huawei P60’ı, 5G desteği olmadan Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 yonga seti destekleyecek. Yediği ambargo yüzünden 5G’yi kullanamayan Huawei bu sorunu bir şekilde telafi edecek gibi görünüyor. 50 megapixel ana Sony IMX888 sensörüne sahip bu telefonun kamerası, f/1.4-4.0 arası değişken diyafram açıklığına sahip bir lens ile sınırlandırılıyor. Yeni model harici olarak 64 megapixel OmniVision OV64B ve 3,5x optik yakınlaştırma sağlayan bir lense de sahip olacak.

Katlanabilir Huawei Mate X3 için bizi ne gibi özellikler bekliyor?

Huawei Mate X3 ise, 2K çözünürlüğünde ekran, 5G modemsiz Snapdragon 8 Plus Gen 1 yonga setine sahip olacak. Katlanabilir telefon Mate X3’ün kamerasında da Sony IMX766, IMX688 ve IMX351 sensörlerini içeren sensörler yer alacak. Telefon aynı zamanda 66 W şarj desteğine sahip 4800mAh kapasiteli batarya ile karşımıza çıkacak.

Huawei Mate X3
Huawei Mate X3

Yakın zamanda Türkiye pazarında da yerini alacak olan Huawei P60 ve P60 Pro amiral gemisi modelleri kamera anlamında DxOMark’ta en yükseğe oynayacak. Şimdilik 800 dolar civarında bir fiyata sahip olacağı beklenen Huawei’nin P60 serisi içerisinde kendi görüntüleme teknolojisine da sahip olacak.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir