Çinli telefon üreticisi Huawei’nin geçtiğimiz ay yaptığı etkinlik ile beraber yeni Y70 ve Y90 modelleri tanıtılmıştı. Şimdi ise söz konusu bu modeller Türkiye topraklarında satışa sunuldu. Huawei Nova Y90 modeli ile başlayacak olursak cihazda ekran olarak 6.7 inç büyüklüğünde bir panel görüyoruz. Huawei’nin Space Ring tasarım çizgilerine sahip olan bu modelde 6 nm üretime sahip 2.4 GHz hızında sekiz çekirdekli Snapdragon 680 işlemcisi yer alıyor. Cihaz 5000 mAh kapasiteye sahip 40W hızlı şarj destekli büyük bir batarya ile karşımıza geliyor.

Huawei S-TAG tanıtıldı

Huawei Y70 ve Y90 tanıtıldı

13

128 GB depolama alanı ile gelen Nova Y90 modelin arka tarafında 50 megapiksel geniş açılı ana kamera bulunuyor. Bu kamera ile beraber ise 2 megapiksel F2.4 makro ve F2.4 derinlik algılama sensörü yer alıyor. Süper gece modu, çift görünümlü video ve AI anlık görüntü gibi yeni özelliklere sahip cihazın ön tarafında ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Cihazın EMUI 12 arayüzü ile geldiğini hatırlatalım. Huawei’nin satışa sunduğu bu Nova Y90 modeli lansmana özel 5999 TL fiyatla satışa çıkmış durumda. Huawei sitesi üzerinden alındığı zaman sepette 150 TL indirim uygulanaıyor.

Her iki telefon için de alışverişi tamamladıktan sonra yorum yapan kullanıcılara ise 499 TL değerinde Band 4 modeli hediye ediliyor. Huawei Nova Y70 ise 6000 mAh pili ile daha büyük batarya ile geliyor. Pil ömrü artırmak adına Huawei’nin 22.5W hızlı şarj desteği ile cihazı sunduğunu belirtelim. Şirket şarj güvenliği ve pil ömrünü artırmak için entegre 13 katmanlı şarj koruma sistemi ve yükseltilmiş elektrokimyasal sistem ile donatılmış halde geliyor. Cihaz yoğun kullanımlarda bile haftada iki kez şarj etmek mümkün olabiliyor. Huawei Nova Y70 ise 4999 TL fiyatla geliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir