Huawei, ABD yasağı nedeniyle son yıllarda büyük bir düşüş yaşadı. Ancak bununla birlikte şirket 2021 yılı itibariyle önemli bir atılım yaparak akıllı telefon sektöründe arka arkaya tanıtımlar yapmaya başladı. Kendi işletim sistemi ve farklı pazarlarıyla iddialı bir giriş yaparak dikkat çeken Huawei’nin yeni modeli Huawei Nova Y70 Plus.

2022 yılında Nova serisine yeni üyeler ekleyen şirket, Nova Y70 Plus modeliyle pazara yeniden giriş yapıyor. 6.75 inç ekrana sahip modeli ile mevcut pazarların dışında Güney Afrika’ya açılmak isteyen şirket, rekabetin düşük olduğu bölgelerde daha fazla satış yaparak Pazar hakimiyetini hedefliyor. Nova Y70 Plus için özel bir teaser yayınlayan şirket, 1 Mayıs 2022 tarihi itibariyle tanıtım ve satış sürecini başlatacak.

Huawei Nova Y70 Plus özellikleri neler?

Şirket yayınladığı teaser ile aynı zamanda ön sipariş dönemini de başlattı. 30 Nisan 2022’e kadar devam edecek ön sipariş döneminde kullanıcıların düşük fiyatlar ile telefonu satın almasına imkan tanıyor. Şu anda Türkiye’de geçerli olmasa da tanıtım sonrasında satış sürecinde Nova Y70 Plus’ın Türkiye pazarında da yer alması bekleniyor. Ön sipariş döneminde kullanıcılara Nova Y70 Plus ile birlikte Huawei Bluetooth Hoparlör ve Huawei Sırt Çantası da hediye edilecek.

Huawei Nova Y70 Plus

Huawei Nova Y70 Plus, 8 MP f/2.0 ön kamaraya ev sahipliği yapıyor. 6.75 inç ekranın kullanılacağı modelde, telefonda hangi işlemcinin kullanılacağı açıklanmadı. Ancak 4G destekli MediaTek veya Qualcomm işlemcinin kullanılması bekleniyor. 64 veya 128 GB dahili depolama alanıyla kutudan çıkacak olan telefon mikro SD kart ile depolama alanı için genişletme imkanı sunuyor. 22,5W hızlı şarj desteğine sahip 6.000 mAh batarya uzun süreli kullanımları ideal hale getiriyor.

Arkada ise 48 ​​MP f/1.8 diyafram açıklığına sahip üçlü arka kamera sistemi bulunuyor. 120 derecelik görüş alanına sahip 5 MP ultra geniş kamera ve 2 MP derinlik sensörü de telefondaki kamera performansını yükseltiyor.

EMUI 12 v, Huawei AppGallery ve mobil servislere ile desteklenen modelde satın alacaklar için mavi, beyaz ve siyah renk seçenekleri sunuluyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir