Huawei Nova Y61 resmi olarak tanıtıldı. İşte yeni modelden ilk detaylar.

Huawei, yeni akıllı telefonları piyasaya sürme konusunda aynı tempoyu koruyamıyor. ABD yaptırımları, şirketin kadrolarını azaltmaya zorladı. Tüm zorlukları göz önünde bulunduran şirket, birkaç uygun fiyatlı akıllı telefon, birinci sınıf orta sınıf model, amiral gemisi telefonlar ve hatta katlanabilir telefonlarla iyi iş çıkarıyor. Şirketin en son amiral gemisi Huawei Mate 50 Pro, kamera bölümünün en iyilerinden biriydi.

Dün ise Çinli marka Nova serisi kapsamında yeni bir bütçe telefonu tanıttı. Söz konusu cihaz Huawei Nova Y61 olarak duyuruldu.

Huawei Mate 50 Pro Türkiye fiyatı cep yakıyor

Huawei Nova Y61 özellikleri

Huawei Nova Y61’de HD+ çözünürlüğe ve standart 60 Hz yenileme hızına sahip 6,52 inç IPS LCD ekran var. Muhtemelen ekranın en büyük dezavantajı bu. Ancak düşük kaliteli telefonlarda yaygın olan bir özellik. Cihaz, 5 MP selfie kamera için nokta çentikli bir tasarıma sahip. Arkaya doğru bakıldığında ise 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik modülünün yanı sıra f1.8 diyafram açıklığına sahip 50 MP ana kamera dikkat çekiyor. Telefon 4 GB / 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama ile gizemli bir 8 çekirdekli işlemciyle destekleniyor.

Yazılımda ise Huawei Nova Y61, EMUI 12 çalıştırıyor. USB Type-C bağlantı noktası üzerinden 22,5W hızlı şarj ile şarj olan 5.000 mAh batarya kullanılıyor. Telefon yalnızca LTE özellikli ve Wi-Fi 4 standardına sahip. Telefonda 3.5 mm ses jakı bulunuyor. Telefonun daha fazla depolama genişletmesi için bir mikro SD kart yuvasına sahip olup olmadığı listede net değil.

Huawei Nova Y61 telefonunun renk seçenekleri ise mavi, yeşik ve siyah şeklinde. Ne yazık ki, fiyatlandırma belirsiz. Küresel sürüm hakkında herhangi bir bilgi yok.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir