Türkiye’de resmi olarak satışa sunulması beklenen Huawei Nova 9 altına Huawei Nova 9 SE modeli sunuldu. Telefon kısa bir süre önce resmi olarak tanıtıldı. Huawei Nova 9 Türkiye’de satışa sunulduğu için Türkiye’de satılması da olası gözüküyor ancak şu an için konuyla ilgili olarak resmi olarak açıklamaya yapılmayan Huawei Nova 9 SE, geçtiğimiz haftalarda detaylı bir şekilde sunuldu. 

Şimdi ise cihazın resmi tanıtımı yapıldı. Ekran delikli ve ince çerçeveli bir tasarıma sahip olan cihaz, teknik olarak bakıldığı zaman 6,78 inç 2388×1080 piksel 60 Hz IPS LCD ekran özelliğine sahip ve bu ekranda da 16 MP’lik selfie kamerası yer alıyor. Cihazın arka kısmında ise 108 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel makro + 2 megapiksel derinlik olmak üzere dörtlü kamera bulunan cihaz, gücünü Adreno 610 GPU’ya sahip Snapdragon 680 işlemci sisteminden alıyor. 66W şarj destekli 4.000 mAh özelliğine sahip olan Nova 9 SE, Android 12 üstü EMUI 12 özelliğine sahip ancak ambargonun devam etmesi sebebiyle Google servisleri için destek verilmiyor. Ambargo sebebiyle aynı zamanda 5G desteği de akıllı cep telefon Nova 9 SE, 8 GB RAM + 128 GB depolama özelliği ve microSD üzerinden artış sağlanmıyor.

12 3

2021’de en çok satan telefonların 7’sini iPhone oluşturuyor

İlk olarak ise Malezya merkezli olarak tanıtımı yapılan Nova 9 SE, NFC’ye sahip ve aynı zamanda güç butonuna entegre olan bir parmak izi sensöre sahiptir. Avrupa’da 250-280 euro arasında bir satış fiyatına sahip olması beklenen Huawei Nova 9 SE, beyaz, mavi ve siyah olmak üzere üç farklı renk ile geliyor. Telefonun Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ve satışa sunulursa da Türkiye fiyatının ne kadar olacağıyla ilgili şu an için resmi açıklama yapılmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir