MWC 2023 fuarında sergilediği özel standını inceleyen ziyaretçilere takip cihazı taktığı iddiasıyla Huawei’ye büyük tepkiler yağdı. Konuyla alakalı şirket açıklama yayınladı.

ABD ve Çin arasında süregelen teknoloji savaşlarından en çok etki alan şirketlerden olan Huawei, pek çok  yaptırımla karşılaşmıştı. Huawei, ABD’nin uyguladığı bu yaptırımlar sebebiyle akıllı telefonlarında  geliştirdiği Kirin işlemcilerinin üretimine 2020 senesinde son vermişti.

huawei5

Huawei hakkındaki takip cihazı iddiası büyük tepkiler çekti

MWC 2023 fuarının katılımcılarından olan Huawei, kendi özel standında misafirlerini karşılamış ve yenilikleri sunmuştu. Fakat bu alan için katılımcılardan özel bir Huawei kartı kullanması bekleniyordu.

MWC 2023 fuarında Huawei özel standını inceleyen katılımcılara takip cihazı taktığı gerekçesiyle Huawei büyük tepkilere maruz kaldı. Fuarın ardından kartını teslim etmeyi unutmuş  bazı katılımcılar kartı incelediklerinde içinde takip cihazı bulduklarını iddia etti.

Nokia başkan yardımcısı da paylaştığı görsel ile kartın içeriğinde takip cihazı  olduğunu öne süren kullanıcılar arasında yer aldı.

Huawei’den açıklama gecikmedi

Huawei’in yaptığı açıklamada ise özel alanda ziyaretçilerin ilgisini anlayabilmek, hangi ürünlerde daha fazla zaman geçirildiğini saptamak ve bununla beraber daha iyi hizmet sağlayabilmek için kullanıcıları izlediklerini belirtti.

Bunların yanında kullanıcı verilerini takip etmek için mutlaka bilgi verilmesi ve izin alınması gerekiyordu. MWC 2023’ü düzenleyen GSMA, iddiaları dikkate aldıklarını  ve konuyu araştıracaklarını duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir