Huawei, temel teknolojilerinden biri olan E-Mürekkep ekranlarını en yeni cihazlarından biri olan Huawei MatePad Paper büyük bir trende öncülük ediyor.

Huawei MatePad Paper Türkiye’de satışa sunuldu

Standart LCD, TFT ve AMOLED ekranların aksine MatePad Paper, kullanıcılara gerçek bir dijital defter ve e-kitap okuyucu sunmayı amaçlıyor.

Huawei Matepad Paper ile e-ink teknolojisi

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki bilim adamları tarafından geliştirilen ve patenti alınan bu teknoloji, dijital ekranların gerçek kağıt gibi görünmesini sağlayabilir. Çünkü e-ink aslında görüntüyü renk pigmentlerinden oluşturur. Ekranın katmanları arasında milyonlarca mikrokapsül içinde bir ayırma sıvısı ve birbirinden öne çıkan siyah ve beyaz renk pigmentleri bulunur. Beyaz pigmentler (+) pozitif yüklü iken siyah pigmentler (-) yüklüdür. Ekrana gönderilen bir sinyal bu iki pigment grubundan birini yükseltir ve ekrandaki harfleri ve şekilleri temsil etmek için milyonlarca kapsül bir araya gelir.

Bu konuda Huawei Matepad Paper’ın ekranı çok önemli. E-Ink ile 10,3 inçlik çok geniş bir ekran alanı görmek büyük bir artı. Ayrıca MatePad Paper’ın ekran çözünürlüğü 1872 x 1404 piksel ve piksel oranı inç başına 227 pikseldir. Gün ışığı ve aydınlık ortamlarda tıp kitabı/dergi sayfaları kadar rahat bir şekilde ekranı görebilirsiniz. düşük ışıklı ortamlar için Cihazın arka ışığını açıp yine de rahatça kullanabilirsiniz.

Ergonomik olarak güçlü olmasının yanı sıra oldukça ince bir tabletten bahsediyoruz. Koruyucu kılıfı sayesinde laptop olarak rahatlıkla yanınızda taşıyabilirsiniz. MatePad Paper, günün gelişimini öğrenebileceğiniz defterlerden farklıdır. internette gezin ve kitap okuyun Çevrimiçi olarak aldığınız dijital kitapları ve PDF dosyalarını görüntülemenizi sağlar. doğrudan boş bir sayfaya not alırken veya mesaj yazarken kitap gibi.

Donanım özellikleri

HUAWEI MatePad Paper aslında bir tablettir. MatePad serisinde yer alan MatePad Paper, tablet benzeri bir donanıma sahiptir. Ürün, Huawei tarafından geliştirilen Kirin 820E yonga setini temel alıyor. Bu yonga seti ile birlikte gelen 8 çekirdek var. È 1 Cortex-A76 ve 2,22 GHz, 3 Cortex-A76 ve 2 GHz ve 4 çekirdekli Cortex-A55 ve 1,84 GHz. HUAWEI MatePad

kartı için depolama alanı çok önemlidir. Dijital kitapları, notları ve PDF belgelerini tabletinizde saklayabilirsiniz. Bu nedenle HUAWEI, cihazda 64 GB depolama alanı tanıttı. Cihazın RAM kapasitesi 4 GB’dir. 64 GB günümüzde diğer tabletler için büyük bir alan olmasa da genellikle belgelerden görüntülenen ve işlenen MatePad Paper için son derece geniş bir depolama alanı olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca MatePad Paper, MatePad serisindeki diğer yeni ürünler gibi HarmonyOS ile çalışır. HarmonyOS 2 sürümüne sahip cihazlar, özelleştirilmiş bir arayüz ile donatılmıştır. Bu arayüz daha basittir ve bir kitap okuyucuya benzer şekilde tasarlanmıştır.

Not yazmak ve okumak için HUAWEI tablet, 3625 mAh kapasiteli bir lityum iyon pile sahiptir. Bu pil 10V gerilimde 2.25A akım alabilir. Bununla birlikte, 22.5W hızlı şarjı destekliyor.

HUAWEI MatePad Paper, verimlilik odaklı düşük güçlü bir işlemciye sahip olsa da desteklediği kablosuz teknolojisi oldukça güncel. Kitap indirmek için yüksek indirme hızlarına ihtiyacınız olabilir. Bu nedenle MatePad Paper, Wi-Fi 6 (802.11a/b/g/n/ac/ax) desteği ile birlikte gelir. Ayrıca cihazın Bluetooth 5.2 (BLE) desteği de bulunuyor. OTG desteği, cihazın kablolu tarafında da harika. Type-C bağlantı noktasına sahip tabletlerde USB standardı USB 2.0 iken, bir PC ile veri senkronizasyonu da desteklenir (HiSuite ile).

HUAWEI cihazlarının normal tabletlerde bulunan donanıma sahip olduğunu söylüyoruz. Bu aynı zamanda ortam bileşenleri için de geçerlidir. Tabletin iki hoparlörü ve dört mikrofonu var. HUAWEI Histen 7.0 ses efektleri desteği ile gelen ürün, ekran yansıtmayı da destekliyor.

Gelelim tabletin fiziksel özelliklerine. 10,3 inçlik tablet 225,2 mm yükseklik, 182,7 mm genişlik ve 6,65 mm kalınlığa sahiptir. Cihaz ağırlığı 360 g (pil dahil). Not almak için tableti de kullanabilirsiniz. En yeni nesil HUAWEI M-Pencil uyumluluğu ile birlikte gelir.

HUAWEI’nin yeni ürünü MatePad Paper, HUAWEI Online Store üzerinden 7.999 TL’ye satılmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir