Huawei bugün İstanbul’daki küresel etkinliğinde yeni cihazlarını tanıttı. İşte MatePad Paper’ın özellikleri…

Huawei MateBook 16s satışa çıktı

Huawei, küresel ürününü bugün piyasaya sürmek için Türkiye’yi seçti. Şirket yetkilileri etkinlikte FreeBuds Pro 2, Mate Xs 2 ve Nova Y70 ve Y90 gibi cihazlarını tanıttılar. Ancak bunlara ek olarak not almak ve yazmak için tasarlanmış bir E-Ink MatePad Paper tablet tanıtıldı. İşte Matepad Paper fiyatları ve özellikleri…

Huawei Matepad Paper özellikleri ve fiyatları

Huawei’nin geliştirdiği Matepad kağıdı piyasadaki diğer e-kitap okuyuculara göre kendi içinde mükemmellik kategorisinde. 225,2 mm uzunluğa, 182,7 mm genişliğe ve 10.3 inç ekran boyutuna rağmen cihaz 360 gram ağırlığında. Bu boyuttaki normal tabletler genellikle 500 g seviyesini aşar.

MatePad Paper ön yüzü neredeyse tamamen bir e-ink (elektronik mürekkep) ekrandan oluşurken, plastik bir malzemenin sol ve arka kısmının bir kısmı deri gibi görünüyor. Üst ve alt hoparlörlerin rakiplerine göre nispeten büyük olduğu söylenebilir. Ancak sahilde veya duşta kullanırken dikkatli olmak önemlidir. Çünkü cihazın herhangi bir su yalıtımı yani IP sertifikası bulunmuyor.

Ancak cihaz üst kısmında parmak izi okuyuculu bir güç düğmesine sahip ve sağ üstte sayfalar arasında gezinmenizi sağlayacak bir düğme yer alıyor. Şarj noktasında ise Huawei’nin USB C Tipi bağlantı noktası ile karşımıza çıktığını görüyoruz.

Ayrıca kutu içerisinde cihaz şarj olurken kullanabileceğiniz 22,5 W adaptör bulunmakta olup, M Pen için 22,5 W adaptörü eskimesi veya hasar görmesi durumunda değiştirebilirsiniz. Türkiye için MatePad Paper fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak küresel pazarda 500 euro değerinde olduğundan ülkemizde kur farkı vergilerle biraz yüksek bir fiyat etiketine sahip olabilir.

Peki siz Huawei MatePad Paper hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir