Huawei tarafından geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan MateBook X Pro modeli, Türkiye’de satışa çıktı. İşte şirketin yeni modellerinden son gelişmeler.

Huawei,  hafif amiral gemisi dizüstü bilgisayar olarak tanıtımını yaptığı MateBook X Pro modelini Türkiye’de satışa çıkardı. Ekran özellikleri ve donanımlarıyla yenilikçi teknolojiler sunan Huawei, pazardaki payını MateBook X Pro ile arttırmayı hedefliyor.

MateBook X Pro özellikleri neler?

huawei matebook x pro turkiyede satisa cikti

MateBook X Pro’da 14.2 inç ekran bulunuyor. Yüzde 92.5 ekran gövde oranı ise ekranın ön plana çıkmasını sağlamış durumda. Gerçek Renkli FullView Ekran olarak adlandırılan teknolojinin desteklendiği ekranda ekran yenileme hızı 90 Hz. 500 nit parlaklığı, 1500:1’lik kontrast oranı ekranda dikkat çeken diğer özellikler. Ekran kalitesi ile beklentileri karşılayabilecek modelde, çoklu çalışmalarda ya da ofis gibi alanlarda destek sağlayacak Süper Cihaz özelliği de bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların daha fazla cihaz ile bağlantı sağlaması mümkün hale getiriyor.

Yeni modelinde performansı ön plana alan Huawei, Performans modu adı verilen özel moduyla termal tasarım gücünü 30W’a çıkarıyor. Ram için LPDDR4x bellek tipini seçen Huawei, modeli 16 GB RAM ile destekliyor. Depolama alanında ise karşımıza 1 terabayta kadar arttırılabilir NVMe PCIe SSD karşılıyor.

Huawei Sound 6, Android uygulama desteği, akıllı telefonlarla çoklu ekran iş birliği, Huawei Free Touch ve Huawei Share gibi özelliklerle desteklenen yeni MateBook X Pro, Türkiye’de satın alınabilir durumda.

MateBook X Pro kaç para?

MateBook X Pro, 45 bin TL etiket fiyat ile satılıyor. Satışa özel 11.295 TL’ye varan MateView SE monitör, MatePad T10S tablet, kablosuz Slim Klavye, Bluetooth Mouse ve Sırt Çantası hediyeleri de kullanıcılara veriliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir