Huawei, Android sistemi yerine geliştirdiği HarmonyOS NEXT ile kusursuz bir kullanıcı deneyimi yaşatmak istediği raporlandı. İşte detaylar.

Android işletim sisteminden ayrılan ve HarmonyOS NEXT adıyla yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışmalara başlayan Huawei bu konuda önemli bir gelişme kaydetmiş durumda. Sistemle ilgili yaşanan yeni bir sızıntı, HarmonyOS NEXT’in mevcut geliştirme yapısının mevcut yazılımla karşılaştırılabilir bir kullanıcı deneyimi sunduğunu gösterdi.

Huawei Çin’deki Gücünü Kullanacak

Çin’deki gücünü kullanmak isteyen Huawei yerel geliştiriciler ile uygulama konusunda hızlı bir gelişme kaydetmek istiyor. Rapora göre Çin’de yaygın olarak kullanılan birçok uygulama HarmonyOS NEXT’te sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Ancak Huawei bu konuda çok daha iyi bir deneyim sunmak adına uygulama ekosistemini genişletmek için yeni ortaklar ve iş birlikleri konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Zira uygulamalar kullanılsa da pek çok özelliklerinin kullanım dışı kaldığı olduğu ve bu nedenle uyumluluk noktasında daha fazla çalışmanın yapılması gerektiği de raporla ortaya çıkarılmış durumda. Bu konuda üzerinde durulan önemli detay ise yazılımın beta sürecine kadar bu sorunun aşılacağının belirtilmesi.

Huawei HarmonyOS NEXT’le Kusursuz Deneyimi Hedefliyor
Huawei HarmonyOS NEXT’le Kusursuz Deneyimi Hedefliyor

HarmonyOS NEXT Test Süreci Başlayacak

Huawei şu anda kullanıcı denemeleri için HarmonyOS NEXT’in bir test sürümünü hazırlıyor. Bu özel test sürümünün HDC 2024 etkinliğinde açıklanması bekleniyor. Sızıntılarda büyük bir aşama kaydedilmiş olsa da Huawei’nin üzerinde çalışması gereken pek çok özelliğin yer aldığını gösteriyor. Yaşadığı ambargolar sonrasında sağlam adımlarla yoluna devam eden Huawei’nin cihazlarının yanı sıra yeni yazılımlarıyla kullanıcılarda edineceği ilk izlenim markanın geleceği için oldukça kritik.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir