ABD, Huawei’in Çin hükümetiyle olan ilişkileri nedeniyle 5G teknolojisine erişimine izin vermiyor. Washington, Huawei’ı “ulusal güvenlik tehdidi” olarak nitelendiriyor ve federal hükümet tarafından açılan ihalelere katılmasını yasaklıyor. Bunun üzerine ABD ambargosuna destek Silikon Vadisinden gelmişti, Google Huawei’in yeni model telefonlarında Android işletim sistemini güncellemeyeceğini duyurmuştu. Huawei, ABD’ye olan bağımlılığını azaltmak için kendi işletim sistemi, CMOS kamera sensörü ve Kirin serisi “yeni nesil” işlemcisini geliştiriyor. Tahmin edildiği gibi, bu ürünler Çin’de üretiliyor.

Huawei, Fransa’da Fabrika Kurmaya Hazırlanıyor

Huawei’in Fransa Genel Müdür Yardımcısı Minggang Zhang, fabrikanın 2025 yılının başında tamamlanacağını söylüyor. Yaklaşık 500 kişinin çalışacağı bu fabrikada özellikle Avrupa pazarına 5G ürünlerinin üretileceği açıklanıyor. Tam olarak hangi ürünlerin üretileceği belli olmamakla birlikte, 5G ağ sistemine yönelik ürünlere odaklanılacağı söyleniyor.

Huawei’e Çin Hükümetinden Büyük Destek

Bundan önce çıkan haberlere göre, Huawei Çin’den eşi benzeri görülmemiş destek alıyor. Huawei’in kendi kendine yetebilmesi için Çin hükümetinin yatırım fonundan bir girişim ağı kurulduğu öğrenildi. Ek olarak, Huawei’in üretim tesislerini kurabilmesi için 30 milyar dolarlık bir devlet destekli proje başlattığı da aktarılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir