HP, Ryzen modelleri için resmi tanıtım yapıldı. Star Plus 16 Ryzen olarak adlandırılan yeni modeller 3 farklı versiyonla geliyor.

Bilgisayar sektörünün iddialı markası HP, yeni modelleri için tanıtımlarını gerçekleştirdi. Tanıtım sonrasında satışa çıkan Star Plus 16 serisinde 3 farkı versiyon bulunuyor. Yeni modellerde hızlı şarj özelliğini geliştiren şirket, 12 saate varan kullanım süresiyle bataryalarda da iyileştirmeye gitmiş .

Star Plus 16 Serisinde Neler Var?

Star Plus 16 serisinin ilk üyesi günlük kullanımları hedefliyor. R5 8540U işlemcinin kullanıldığı modelde 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanı (1 TB opsiyonel) sunuyor.

İkinci modelde ise oyun odaklı bir kurulum yapan HP işlemciyi R7 8840U ile değiştirerek performansı arttırıyor. Bu versiyonda ise 16 GB Ram temel olurken 512 B ya da 1 TB depolama alanı seçeneği sunuluyor.

HP Star Plus 16 Dizüstü Serisi Tanıtıldı
HP Star Plus 16 Dizüstü Serisi Tanıtıldı

Serinin en güçlü üst versiyonunda ise R7 8840U işlemci aynı bırakılırken ekranda büyük değişime gidiliyor. Diğer versiyonlarda olmayan dokunmatik ekran özelliğini kullanıma sunan HP, 1 TB en üst özelliklere sahip bu versiyonunu 732 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sundu.

Küçük detaylarla birbirinden ayrılan 3 versiyonda ekran ise 16 inç 1920×1200 IPS mat. Metal ile dayanıklılığın arttırıldığı yeni bilgisayarlarda köşelerde de keskin kenarlar bulunmuyor. 18.6 mm kalınlığındaki modelin ağırlığı ise 1.8 kg. Metal gövde, kesintisiz kenarlar ve yuvarlatılmış çerçeve ile şık bir görünüm sunuyor, maksimum 18.6 mm kalınlığında ve 1.8 kg ağırlığında.

Cihazlarda 12.5 saatlik kullanım süresi ile batarya performansının arttırılması dikkat çekiyor. Mobil kullanımlarda işleri kolaylaştıran bu model, donanımlarıyla da yüksek performans vaat ediyor. Tanıtımlarda verilere göre 30 dakikada bilgisayarlar yüzde 50 şarj oranına ulaşabiliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir