2022 yılı genelinde satışta olacak bilgisayarlarını tanıtmaya devam eden HP, yeni bilgisayarına Hindistan’da resmi olarak duyurdu. HP Pavilion 15, HP Pavilion 14 ve HP Pavilion x360 modellerini görücüye çıkaran şirket, tanıtım sonrasında ön sipariş dönemini başlattı. Tanıtımda yer alan açıklamalara göre şirketin hizmet verdiği pazarlarda yeni bilgisayarlar satışa çıkacak. 12. nesil Intel işlemcileri ile desteklenen modellerde daha uygun fiyatlandırmanın yapılmış olması ise dikkatlerden kaçmadı. 

HP Pavilion 15 2022 özellikleri neler?

Dizüstü bilgisayarları için yapılan tanıtımda, şirketin üzerinde en çok durduğu konulardan bir tanesi çevreci üretim oldu. Açıklamalara göre okyanuslardan toplanan plastikler ve geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılan modeller, böylece önceki serilere göre çok daha çevreci. Son dönemlerde teknoloji şirketlerinin üzerinde hassasiyet gösterdiği geri dönüşüm, HP tarafından da yeni modellerde uygulanmış durumda. Üstelik yeşil kutu olarak adlandırılan özel teknoloji ile 10 tona kadar naylonun kullanılması da önlenmiş. Üretimdeki çevreci tutumla, bilgisayarların çevreye yaratacağı etkiyi de minimuma indirilmeye çalışmış. 

HP Pavilion 15 2022
HP Pavilion yeni üyeleri

Intel 12. nesil işlemcilerin yanı sıra 12 GB’a kadar DDR4 RAM teknolojisinin kullanıldığı bilgisayarlar, 512 GB depolama alanı ile destekleniyor. Çift dijital mikrofonlar ile desteklenen ve Bang & Olufsen teknolojilerinin yer aldığı bilgisayar, böylece içerik üreticileri için de alternatif bir seçenek sunuyor. 1.75 kilogram ağırlığına sahip bilgisayarlarda, en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi arkadan aydınlatmalı klavye yapısının kullanılması. Böylece görünümde çok daha farklı bir seçenek yaratmayı başaran HP, aydınlatmalı sisteme sahip bilgisayar arayanlara da hitap edebilecek.

Tanıtılan tüm bilgisayarlar Windows 11 işletim sistemi ile kutudan çıkacak. Bilgisayarlarda bağlantı noktaları için de bolca seçenek bulunuyor. USB-A, USB-C, HDMI ve ses jakı bağlantı noktalarına sahip bilgisayarlarda, Amazon tarafından geliştirilmiş Alexa sesli asistanı desteği de var. 

9 saate kadar elektrik ihtiyacı olmadan batarya ile kullanım imkanı sunan bilgisayarlarda, 41 Wh batarya bulunuyor. Şirketin dizüstü bilgisayarlar için belirlediği fiyat aralığı ise 734 dolar ile 865 dolar. Ancak henüz Avrupa ve ABD bölgeleri için kesin satış fiyatları belirlenmedi.

hp
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir