HP cephesinden gelen yeni haberlere göre şirket 17 inç büyüklüğünde katlanabilir ekrana sahip dizüstü bilgisayar üzerinde çalışıyor. Esnek bir ekranın kullanılacağı yeni dizüstü bilgisayar kapanma prensibi ile çok daha iyi bir deneyim sunabilecek. Katlanabilir akıllı telefondan esinlenerek geliştirilen yeni bilgisayar, tanıtılması halinde sektörde bir ilk olacak.

Şirket mevcut bilgisayarlarında kullanmak için özel kılıflar dahi tedarik etmeye başlamış durumda. Bu nedenle çalışmalardaki tüm hazırlık süreçlerinin tamamlanmış olduğu düşünülüyor. Paylaşılan rapora göre Güney Koreli holding SK IE Technology’den (SKIET) katlanabilir dizüstü bilgisayarları için 17 inçlik esnek OLED panelini kaplayacak ince ve esnek poliimid (PI) filmi tedarik etmeye başladı. Yeni rapor ile sadece katlanabilir ekran değil cihazda yer alacak bazı detaylar da ortaya çıktı.

HP katlanabilir bilgisayarın özellikleri neler?

Son rapora göre bilgisayar 4K çözünürlüğü destekleyecek. 17 inç büyüklüğünde bir panel ile büyük ekran kullanmayı sevenlere hitap edecek olan bilgisayar, kompakt tasarımında 11 inçlik bir ekran ile kullanım sunacak. Ekran açıldığında ise 17 inç boyutuna ulaşacak. Cihazın bu kadar yüksek büyük bir ekran ile gelecek olması, ekran kalemi ve dokunmatik ekran desteğini de gündeme getirdi. OLED ekran ve koruyucu film konusunda yaklaşık 10 bin adet sipariş veren HP, bu modellerini LG ürünleriyle de destekleyecek. Bir bilgisayar üretimi için oldukça düşük olan sayı, cihazın oldukça pahalı olacağı iddialarına artırdı.

Bu detayların dışında sektörde geliştirilen yeni bilgisayar modeli hakkında hiçbir detay bulunmuyor. Katlanabilir bir ekrana sahip olması beklenen yeni dizüstü bilgisayar, bilgisayar sektöründe de ekran üzerinden yenilik yapılacağını net bir şekilde gösteriyor. Önümüzdeki günlerde şirket sürpriz bir adım atarak katlanabilir ekranı için ilk tanıtımlarını yapabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir