Dizüstü bilgisayar sektörünün en gözde temsilcilerinden bir tanesi olan HP, eğitim sektörü için geliştirdiği yeni dizüstü bilgisayar modelini tanıttı. HP Fortis olarak adlandırılan yeni seride birbirinden cazip farklı model ile eğitim camiasına yeni seçenekler sunulacak. Çeşitli chromebook ve normal dizüstü bilgisayar versiyonlarını içerecek seride ilk modeller de tanıtımda görücüye çıkarıldı. 

Dayanıklılığı ile ön plana çıktı

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda özellikle evden çalışma sistemlerinin ve eğitimin yaygınlaşması ile daha kompakt ve pratik cihazlara ihtiyaç duyulduğu ve yeni dizüstü bilgisayar serisinin bu amacı amaç doğrultusunda geliştirildiği ifade edildi.

Fortis içerisinde güçlü donanımlarda ziyade daha çok dayanıklılık ön plana alınmış. Düşmelere ve darbelere karşı çok daha dayanıklı hale getirilen bilgisayarlar, böylece çocukların kullanımı için de ideal durumda. HP Fortis 14 inç ChromeBook, Fortis 14 inç G10 ChromeBook ve Fortis 11 inç G9 Q Chromebook olarak tanıtımı gerçekleştirilen yeni seriler, birbirinden farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. 

hp 1

HP Fortis 14 inç ChromeBook

Güçlü ve ergonomik klavyesi ile dikkat çeken modelde 350 ml’e kadar sıvı desteği bulunuyor. Böylece klavyeye sıvı dökülse dahi herhangi bir teknik problem yaşanması mümkün değil. 4G desteği bulunan bilgisayar düşme testlerinden de iyi puanlar almayı başarmış.

HP Fortis 14 inç G10 ChromeBook

Sağlam ve dayanıklı olması ile ön plana çıkarılan bir diğer model olan 14 inç G10 chromebook modeli, Intel Celeron işlemci ile destekleniyor. G10, temel versiyonun bir üst versiyonu olarak tanıtıldı. Ekran, HD 1366 x 768 ve FHD 1920 x 1080 olmak üzere iki ekran çözünürlüğünü destekliyor. 8 GB’a kadar RAM, 128 GB’a kadar depolama desteğine sahip olan bilgisayarda, bağlantı noktalarında da zengin seçenekler var. 

HP Fortis 11 inç G9 Q Chromebook

Daha küçük bir ekran isteyenlere yönelik geliştirilen bu modelde ise serinin en küçüğü geliştirilmiş. 11 inçlik küçük ekranı, tabletler ile yarışabilecek düzeyde. Özel ekran özellikleri, 4G bağlantı seçeneği, USB 3.2 gen 1 bağlantı noktaları ile desteklenen model küçük ve mobil kullanım odaklı bilgisayar arayanlara hitap ediyor.

hp
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir