2017 yılında piyasaya sürülen ve yeni versiyonunun çıkması beklenen Horizon Zero Dawn’dan bir rekor daha geldi. 2019 yılında rekor kırarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran oyun, 2022 yılında ulaşılması zor bir rekora imza attı.

Horizon Zero Dawn 20 milyon sattı

PlayStation Studios Başkanı olan Hermen Huslt tarafından yapılan son açıklamada, Horizon Zero Dawn rekoru doğrulandı. PlayStation 4 ve bilgisayar versiyonlarında 20 milyon satış gerçekleştiren oyun böylece bugüne kadarki en yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Oyun 2019 yılında PS4’te 10 milyon satış rakamına ulaşarak dikkat çekmişti.  Aradan geçen 2 yılın ardından ise iki kat artışa ulaşmayı başardı. Oyun adına yetkili isim Hermen Huslt tarafından yapılan açıklamalarda “Horizon Zero Dawn resmi olarak dünya çapında PS4 ve PC’de 20 milyonun üzerinde kopya sattı. Guerrilla ekibine ve tüm hayranlara teşekkürler. Şimdi ise Horizon Forbidden West’i ziyaret etmeye hazırlanalım” denildi.

Horizon Forbidden West geliyor

Horizon Zero Dawn ile yakalanan başarı tanıtım arifesinde olan Horizon Forbidden West için beklentileri arttırdı. Daha önce yapılan resmi açıklamalarda oyunun 18 Şubat tarihi itibariyle tanıtılacağı doğrulanmıştı. Bu nedenle gözler şu anda 18 Şubat’a çevrilmiş durumda. Türkçe altyazı desteğine sahip olması, Türkiye’den de oyuna ilginin daha fazla olmasını sağlayabilir. 4K UHD desteği ile 96 GB büyüklüğünde olan oyunun bu konuda oyuncuları zorlayacağı da söylenebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir