Honor’un yeni akıllı telefon modeli Honor X9b için geri sayım başladı. Yapılan sızıntı sonrasında tanıtım tarihi açıklayan şirket 15 Şubat’ta lansman düzenleyecek.

Honor, Amazon Hindistan’da yapılacak bir hata sonucunda Honor X9b modelinin tüm özelliklerinin öğrenilmesine yol açmıştı. Bu hata sonrasında ark arkaya açıklama yapan şirket, telefonun tanıtım tarihini de duyurdu. Açıklamalara göre 15 Şubat tarihi itibariyle yeni telefon modeli için özel lansman yapılacak. Farklı pazarlarda yer almak isteyen ve iddialı modelleriyle bu pazarlara girmek isteyen Honor’un Honor X9b modelindeki beklentileri oldukça yüksek.

Honor X9b Görücüye Çıkıyor! İşte Özellikleri

Honor X9b Teknik Özellikleri Neler?

Honor X9b ilk bakışta dikkat çeken modellerden birisi olacak. Zira şirket tarafından yapılan çalışmalarda cihaza Hava Yastığı teknolojisi eklendi. İlk olarak Hindistan’da satışa sunulacak olan telefon, bu özelliği ile ilk olacak. Bu ilginç özellik nedeniyle telefonun yüksek satış rakamlarına ulaşması da bekleniyor. Hava Yastığı teknolojisi ise telefonun düşme gibi durumlara karşı daha dirençli ve korumalı olmasın sağlıyor.

Hava yastığı teknolojisinde ekran, çerçeve ve donanımları koruyan özel bariyerler bulunuyor. Bu özel bariyerler, düşme gibi durumlarda darbenin minimum etki yapmasını sağlıyor. Darbeyi emme özelliğine sahip olan bu teknoloji ile telefon korunduğu gibi düşmeye bağlı sorunlardan da etkilenmesi önleniyor. Günümüzde telefonların özellikle ekranların düşmeye bağlı büyük hasar aldığı düşünülürse Honor’un yeni teknolojisi akıllı telefon ve diğer cihazlarda yeni bir dönem başlatabilir.

Honor X9b Görücüye Çıkıyor! İşte Özellikleri
Honor X9b Görücüye Çıkıyor! İşte Özellikleri

Hava yastığı dışında telefonun öne çıkan özellikleri şöyle;

  • Ekran: 6.78 inç boyutunda AMOLED ekrana ve 1200 x 2652 piksel çözünürlük
  • İşlemci: Snapdragon 6 Gen 1
  • RAM: 8 GB ve 12 GB
  • Depolama alanı: 256 GB
  • İşletim sistemi: Android 13 tabanlı Magic OS 7.2
  • Batarya: 5,800mAh kapasite ve 35W hızlı şarj
  • Kamera: 108 MP ana kamera, 5 MP megapiksel ultra geniş lens ve 2 MP makro kamera
  • Ön kamera: 16 MP bir kamera bulunuyor.
  • Ek özellikler: Çift SIM desteği, 5G, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.1, GPS, NFC, USB-C portu ve 3.5mm kulaklık girişi

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir