Çin merkezli teknoloji devlerinden Huawei, geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde satışını gerçekleştirdiği akıllı telefon üreticisi Honor ile geriye kalan son bağlarını da tamamen kopardı. Her iki markanın da akıllı cep telefonlarının satıldığı ve Huawei’ye ait olan bir online mağaza üzerinden Honor markalı ürünlerin her birini tamamen kaldırdı. 

ABD tarafından uygulanan ambargo nedeniyle son dönemde oldukça zorlu bir süreç içerisine giren Huawei, geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde Honor’u Shenzhen Zhixin New Information Technology’ye satmıştı. Honor’un marka olarak varlığını sürdürmesini sağlamak için atılan bu adım sonucunda Huawei’den bağımsız bir üretici haline gelen Honor, yakın zaman içerisinde yeni akıllı cep telefonunu kullanıcıların beğenisine sunacak. Honor’un yeni akıllı telefonunu kullanıcıların beğenisine sunmasına adeta sadece günler kalan ise iki şirket arasında son bağı koparan bir gelişme yaşandı. Çin’de hizmet veren ve Huawei bünyesine yer alan vmall.com’dan Honor’a ait olan tüm cihazlar kaldırıldı. VMALL’da Honor ürünleri ile ilgili arama yapıldığında ise kullanıcılar ‘Üzgünüz, Honor ile ilişkili ürünler kaldırıldı, Huawei ürünlerini satın almaya devam edebilirsiniz.’ şeklinde bir mesaj ile karşılaşıyor.

Honor kendi mağazasını açacak

19 1611036445

Çin’deki kimi kaynaklara göre Honor şu an kendi ‘Honor Mall’u üzerinden çalışmalar yapıyor.  Henüz üzerinde çalışmalar yapılan bu online mağaza henüz kullanılmaya hazır değil ancak yakın zaman içerisinde Honor’un satışları da bu kanal üzerinden gerçekleşecek. 

Bu güncel gelişme ile beraber Honor ve Huawei arasındaki bağlar tamamen kopmuş gibi gözüküyor olsa da aslında Honor’un üst düzey pek çok yetkilisi de halen şirketin başında görev alıyor. Huawei ile Shenzhen Zhixin New Information Technology arasındaki satış anlaşması, tüketicilerin, tedarikçilerin, ortakların ve çalışanların çıkarlarını korumak adına bir anlaşma içerisinde oldukları için de aslında JHonor üzerinden hala görünmeyen bir Huawei etkisi olduğunu da söylemek gerekir. 

Honor V40’da da Huawei’den esintiler olabilir

20 1611036481

Başarılı üretici Honor, gelecek gafta Huawei’den ayrılışından sonra kullanıcıların beğenisine sunacağı ilk akıllı cep telefonu Honor V40’ın tanıtımını gerçekleştirecek. 6,72 inç büyüklüğünde OLED ekran üzerine kurulan Honor V40, ikili ön ve dörtlü arka kamera, 66 W kablolu ve 45 W kablosuz hızlı şarj ile gelecek olan amiral gemisi, hem tasarım çizgisinde hem de kamera özellikleri anlamında Huawei’den izler taşıyor. Söz konusu bu akıllı cihazın performansı, Huawei ayrılığı sonrası Honor’un nasıl bir yol izleyeceğini göstereceği için büyük bir heyecanla bekleniyor. Cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup gelecek günlerde daha fazla bilgi gelmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir