Honor MagicBook Pro 16 resmen tanıtıldı. MagicBook Pro 16’da tüm donanımların dışında öne çıkan özellik ise yapay zeka oldu.

Mobile World Congress (MWC) 2024’te yeni teknolojileriyle dikkat çeken Honor, yapay zeka ile desteklediği MagicBook Pro 16’yı da görücüye çıkardı. Yeni modelde 17.9 mm kalınlık ve 1.86 kg ağırlığa yer veren şirket, 16 inç büyük ekranıyla dikkat çekiyor. Üstelik büyük ekranda ince çerçeveler ile çok daha geniş bir alan hissi yaratılmış. Yüzde 93’lük ekran gövde oranını yakalayan marka, MagicBook Pro 16’da güçlü donanımları tercih etmiş.

MagicBook Pro 16 Özellikleri Neler?

Şirket yüksek kalitedeki ekran teknolojisiyle 3072 x 1920 çözünürlüğünü destekliyor. 165Hz ekran yenileme hızı, 16:10 ekran oranı ve TÜV Rheinland sertifikası yeni modelde dikkat çeken detaylar. İşlemci cephesinde ise Intel Core Ultra 7 işlemci öne çıkıyor. NVIDIA GeForce RTX 4060 grafik kartı, 32 GB RAM ve 1TB depolama kapasitesi MagicBook Pro 16’nın yüksek performans sunabileceğini gösteriyor.

Honor MagicBook Pro 16 Yapay Zeka Desteğiyle Tanıtıldı
Honor MagicBook Pro 16 Yapay Zeka Desteğiyle Tanıtıldı

Yapay zeka destekli OS Turbo X işletim sisteminin yer aldığı yeni model, yapay zeka ve yeni sistemiyle de fark yaratacak. Özellikle yüksek performans gerektiren durumlarda yüksek performans moduna geçiş yapabilecek kullanıcılar gecikmeyi azaltarak hızı yükseltebiliyor. Yapay zeka desteği sayesinde kullanıcıların alışkanlıklarını takip edecek Honor, pek çok işlemin otomatik bir şekilde yapılmasını sağlayabilecek. Üstelik pek çok otomasyonda da yapay zeka büyük kolaylık sağlayacak. Öyle ki Akıllı Resim Arama, Akıllı Doküman Özeti gibi işlemler direk yapay zeka ile yapılabilecek

Tüm bu üstün donanım ve özelliklerin yanı sıra yeni modelde 75Wh bataryaya yer veren Honor kullanım süresini de arttırıyor. Bataryayla ilgili yapılan ilk testlerde, 10 saatlik performans elde edilmiş durumda.

Telefonda tüm bu özelliklere ek olarak parmak izi tarayıcısı, Windows Hello desteği, 3.5 mm kulaklık girişi, HDMI, Thunderbolt 4 ve USB 3.2 Gen 2 Type-C mevcut. MagicBook Pro 16’nın ne zaman piyasaya sunulacağı henüz açıklanmadı. Aynı zamanda cihazın fiyatı da belli değil.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir