Japon otomotiv devi olan  Honda, yeni nesil elektrikli otomobillerinde önemli fiyat avantajları yaratmak istiyor.

Mevcut endüstri standartı olan lityum-iyon piller, katot ve anot arasında elektrik iletkenliği sağlamak için sıvı bir elektrolit kullanır. Katı hâl pilleri, bu sıvıyı daha kararlı materyallerle, örneğin seramiklerle değiştirerek, pil paketinin ebatını ve maliyetini azaltır. Honda, katı hâl piller geliştirme yarışına katıldı. Honda’nın, Toyota ve Nissan gibi daha yeterli kaynaklara sahip rakiplerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor. Ford ve General Motors gibi otomobil üreticilerinin de bu konuda hedefleri olduğunu belirtebiliriz.

Ancak Japon devi,  katı hâl teknolojisinin yaygın kullanıma hazır hale gelmesinin epey bir zaman süreceğinin farkında ve üretimi arttırmak için ne zaman harekete geçilmesi gerektiğini belirlemek zor olacak. Ayrıyeten, bu pilleri üretmek için önemli bir yatırım gerekecek, bu sebeple Honda, piyasanın hazır olduğundan emin olmadan ileriye gitmek istemeyebilir.

 Honda meraklılarını heyecanlandıran yeni plan

Öte yandan şirket, kendi katı  hâl pil programını geliştirmeye devam ediyor  ve  bu mevzuyu GM ile birlikte yürütme düşüncesinde. Ayriyeten,  Koreli ortağı LG Energy Solution ile başka bir program üzerinde de çalışıyor. Bu meyanda, şirketin ilk elektrikli araçları daha büyük ve kıymetli SUV’ler olacak.

Honda, 2030’a kadar elektrikli otomobil satışlarının %40’a ulaşma hedefine doğru ilerlerken şarj altyapısının ülkeler düzeyinde bir kaygı olduğunu düşünüyor.

Honda bu araçlarını geliştirmekte kararlı ve Sony ile kurduğu işbirliğiyle  amacına ulaşmak için neler yapabileceğini gözler önüne seriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir