Steam’de piyasaya sürülmesinden bu yana büyük bir hit olan Hitman 3 yapımcısı IO Interactive, oyunculara bir zeytin dalı uzattı.

Hitman üçlemesinin yapımcısı IO Interactive, bugün Steam kullanıcılarının bir dizi ücretsiz Hitman 3 içeriğine erişebileceğini resmen duyurdu.

Hatırlayacağınız gibi Hitman oyuncuları, Game Pass’te ücretsiz olarak sunulduktan kısa bir süre sonra Steam’de yayınlanmasından ve uzun süredir Epic Games Store’un tekelinde olduğundan şikayet ediyorlardı. Steam kullanıcıları Hitman 3’e karşı oy vererek protesto etti.

Hitman 3 için yeni bir güncelleme yayımlanacak

Bildiğiniz gibi Hitman 3’ün Steam sayfası bir süredir kızgın hayranlar tarafından tıklım tıklım tıklım tıklım altında. Oyunun Ocak 2021’de Epic Games Store’da 50 ABD Doları (Türkiye’de 299 TL) fiyat etiketiyle piyasaya çıkması oldukça ses getirdi. Yaklaşık bir yıl sonra indirimsiz sunulan bir oyun. Ayrıca Standard, Deluxe, Seven Deadly Shin, Trilogy, Trilogy Gold gibi çeşitli paketler sunması ve yanıltıcı içerik sunması nedeniyle eleştirildi.

Hitman 3 sistem gereksinimleri resmi olarak açıklandı

Bugün itibariyle gönderiyi IO Interactive’in resmi blog sayfası üzerinden yayınlayan yapımcı, Hitman 3’ün Steam sürümünün planlandığı gibi gitmeyebileceğini kabul etti. Serinin son oyununu yeni içeriklerle Steam’e getirmeyi planladıklarını ancak hem oyuncuların hem de kendilerinin beklentilerini karşılayamadıklarını söyledi. Steam oyuncularından özür dilemek için IO, Hitman 3’ü 19 Şubat 2022’den önce satın alan herkesin ücretsiz bir yükseltme alacağını duyurdu.

27 Ocak 2022’den itibaren tüm Hitman 3 Standard Edition sahipleri, Hitman 3 Deluxe Edition’a ücretsiz yükseltme alacaklar. Tüm Hitman 3 Deluxe Edition veya Hitman Trilogy sahipleri, Seven Deadly Sins koleksiyonunu ücretsiz olarak alır. IO Interactive’in bu çabası olumlu görünebilir ancak buradaki durum elbette farklı. Oyunun en üst versiyonu olan Seven Deadly Sins Collection’ı satın alan oyuncular bu durumda ek bir ücret ödeyeceklerdir. Benzer şekilde Epic Games Store oyuncuları neden fazladan ödeme yaptıklarını merak ediyor olabilir. Yapımcıların bu olası suistimallere karşı ne yapacakları bekleniyor.

Peki siz Hitman 3 ve sorunlu Steam sürümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir